Vikalivino på Stændertorvet i Roskilde

Rosé og hvidvine til sommer og sol

Vikalivino er på Stændertorvet lørdag den 26. maj 2023 fra kl 8:00 til 14:00 – og vi er parat til at vise sommerens Rosé og Hvidvine.

Vi fået nye årgange hjem af enkeltdrue vinene Friulano, Sauvignon og Pinot Grigio fra Gradis’cuitta, som vi har leveret til sommerlandet de sidste mange år. Og vi har også Signano’s friske Vernaccia hvidvin, som med sit strejf af grape og flotte stågule farve passer til “alle” tider på terassen, altanen eller i haven.

Nye hvidvine fra Piemonte
Og så har vi fra vores leverandører fra Piemonte, Cascina Sòt og Tre Pile Maurizio fået endnu en leverance på lager (første leverance blev hurtigt solgt) af de de to hvidvine.

  • Chardonnay, fra Cascina Sòt, lagret på stål. Det er en fyldig hvidvin med en fantastisk duft af citrongræs og med en god syre. Hvis du er til Chardonnay men mener, at de oversøiske fadlagrede Chardonnay’er er en kende for fede, så vil du helt sikkert finde denne vin interessant.
  • Roero Arneis, fra Tre Pile, lagret på stål. Den piemontesisk grøn druesort giver tørre og let mineralske hvidvine, som passer fortrineligt til fx. fisk og skaldyr.

Rosé fra Poggio al Sole
Poggio al Sole’s Primavera Rosato er absolut en af vores mest populære vine til det danske forår og sommer. Primavera betyder “forår” på italiensk og produceret på 100% Sangiovese giver det en frisk og frugtig rosé, der med sine elegante bløde tanniner og en nærmest vibrerende syre, giver en rosé, der passer til foråret og  hele sommeren. Primavera Rosato er perfekt som aperitif eller som et charmerende tilbehør til et let, frisk måltid baseret på fx sprød kylling eller laks.

Husk at til sommeren er “kølige bobler”  også fremragende
Og Sinefinis Rebulium fra Gradis’cuittaer er en Spumante, der er produceret på Ribolla Gialla, og lagret på champagne metoden 24 mdr. på flasken. I glasset giver Sinefinis en elegant og frisk smagsoplevelse, som understøttes af de velintegrerede bobler. Anbefales som en elegang aperitif eller til hvid fisk.

Vi ses på Stændertorvet – hvor vi vil være “alle” lørdag frem til udgangen af oktober, eller i en af vores “garager” i Søborg eller Ågerup, Roskilde!

Dette indlæg blev udgivet i Vikalivino. Bogmærk permalinket.