Azienda Agricola Ca’Barun

Santo Stefano Belbo – Piemonte

Langhe Freisa DOC 2019

Druer: 100% Fresia, som er en af de tidlige primærdruer i Piemonte. Freisa-druen er en af stamfædrene til Nebbiolo, den mest kendte drue i Piemonte. Med en 100% Freisa vin fås en flot struktureret rødvin med behagelig tanniner og syre. Historisk en meget anvendt drue, og lige nu er Freisa ved at gøre et comeback.

Høst: Håndhøstes fra slutningen af september til begyndelsen af oktober

Produktion: 2.000 fl.

Efter 12 dages alkoholisk gæring og 15-20 dages macerering, lagres Ca-Barun Freisa i ca. 18 mdr. på 1-3 år gamle franske tonneaux, inden de tappes, og før frigivelse lagres de på flaske i mindst 6 måneder. Det giver en vin med en flot duft af røde bær, sveske og røget træ, og smagsmæssigt er det også de røde bær, samt noter af lakrids, sort peber og vanille, der giver et fremragende glas vin.

Nydes til hovedretter baseret på oksekød eller vildt eller til langtids lagret ost

Serveres ved 16–18° C

Pris
190 kr/stk
180 kr/stk ved køb af 6 stk

 

Langhe Pinot Nero DOC 2021

Druer: 100% Pinot Noir

Høst: Håndhøstes mod slutningen af august

Produktion: 2.000 fl.

Efter 12 dages alkoholisk gæring og 15-20 dages macerering, lagres Ca-Barun Pinot Nero i ca. 9 mdr. på 1-3 år gamle franske tonneaux, inden de tappes, og før frigivelse lagres de på flaske i mindst 6 måneder. Dette giver en Pinot Noir vin med en langvarig og behagelig smag, med tydelige noter af mørke røde bær, og med en frugtig smag og et hint af sort peber.

Pinot Noir vine nydes over et bredt spektrum af retter fra rød oksekød, and og svampe risotto til laks og tun

Serveres ved 16-18° C

Pris
190 kr/stk
180 kr/stk ved køb af 6 stk

 

Barbaresco DOCG 2019

Druer: 100% Nebbiolo

Høst: Håndhøstes i midten af oktober

Produktion: 600 fl.

Efter 20 dages alkoholisk gæring og macerering, lagres Ca-Barun Barbaresco i ca. 18 mdr. store franske egefade inden de tappes, og før frigivelse lagres de på flaske i mindst 6 måneder. Det giver en vin med en flot duft af røde bær med strejf af rosenduft og kardemomme, og smagsmæssigt er det noter af tørrede blommer og et svagt hit af muskat, der sammen med de bløde tanniner og en let syrlighed giver et godt glas rødvin.

Det piemontesiske køkken er fyldt med specialiteter med velsmagende kød og kraftfulde saucer, ofte kombineret med hvid trøffel, der sammen mange andre traditionelle piemontesiske retter passer godt til Barbaresco. Og selvfølgelig alle former for velsmagende ost.

Serveres ved 18–20° C

Pris
270 kr/stk
250 kr/stk ved køb af 6 stk.