Toscana - Panzano in Chianti
La Lepre delle Fonti IGT Toscana 2021
Druer: 60% Sangiovese, 35% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon
Produktion: 7.000 flasker
Høst: fra slutningen af september til midt oktober.
Lagring: 50% lagres på brugte tonneaux (5-700L) og den anden halvdel på stål.
Vinen har navn efter de mange harer (Lepre), der løber rundt mellem vinplanterne. Den har en frisk syre, der bliver fint afrundet med en 1/3 Merlot, samt lagringen på tonneaux. Går godt til lette pastaretter med eller uden kød.
Pris:
85 kr/stk
78 kr/stk ved køb af 6 stk
Chianti Classico DOCG 2018
Druer: 86% Sangiovese, 10% Merlot og 4% Cabernet Sauvignon
Produktion: 14-20.000 flasker
Høst: Fra slutningen af september til midt oktober.
Gæring typisk frem til slutningen af oktober, hvorefter den malolaktiske gæring igangsættes. Vinen lagres i 12 mdr på franske tonneaux (5-700L), hvorefter de tappes og lagres yderligere 6-9 måneder på flaske før frigivelse.
Pris:
125 kr/stk
115 kr/stk ved køb af 6 stk
Chianti Classico Riserva DOCG 2017
Druer: 90% Sangiovese, 5% Merlot og 5% Cabernet Sauvignon
Produktion: 4-6.000 flasker
Høst: Fra slutningen af september til midt oktober.
Gæring typisk frem til slutningen af oktober, hvorefter den malolaktiske gæring igangsættes. Vinen lagres i 18-22 mdr på franske egefade - primært i barriques og i små tonneaux (4-500L), hvorefter de tappes of lagres yderligere 9 måneder på flaske før frigivelse.
Serveringstemperatur: 16-18° C
Pris:
160 kr/stk
148 kr/stk ved køb af 6 stk
Chianti Classico Gran Selezione DOCG 2016
Druer: 100% Sangiovese
Produktion: 2-5.000 flasker
Høst: Fra slutningen af september til midt oktober.
Kontrolleret gæring typisk frem til slutningen af oktober, hvorefter den malolaktiske gæring igangsættes. Vinen lagres 24 mdr på franske egefade - både i barriques og i tonneaux, hvorefter de tappes of lagres yderligere 12 måneder på flaske før frigivelse.
Serveringstemperatur: 16-18° C
Pris:
230 kr/stk
215 kr/stk ved køb af 6 stk