Fattoria Le Fonti

Toscana - Panzano in Chianti

100% økologisk  produktion

La Lepre delle Fonti IGT Toscana 2021

Druer: 60% Sangiovese, 35% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon

Produktion: 7.000 flasker

Høst: fra slutningen af september til midt oktober.

Lagring: 50% lagres på brugte tonneaux (5-700L) og den anden halvdel på stål.

Vinen har navn efter de mange harer (Lepre), der løber rundt mellem vinplanterne. Den har en frisk syre, der bliver fint afrundet med en 1/3 Merlot, samt lagringen på tonneaux. Går godt til lette pastaretter med eller uden kød.

Pris:
85 kr/stk
78 kr/stk ved køb af 6 stk

Chianti Classico DOCG 2018 & 2020

Druer: 93% Sangiovese, 2%  Merlot og 5% Cabernet Sauvignon
Produktion: 15.000 flasker

Høst: Fra slutningen af september til midt oktober.

Gæring typisk frem til slutningen af oktober, hvorefter den malolaktiske gæring igangsættes. Vinen lagres i 12 mdr på franske tonneaux (5-700L), hvorefter de tappes og lagres yderligere 6-9 måneder på flaske før frigivelse.

Chianti Classico serveres typisk til kraftige retter baseret på f.eks. oksekød eller vegetar retter med stor smag, men kan sagtens nydes til såvel pasta eller pizza med tomatsauce.

Serveres ved 16-18° C.

Pris:
125 kr/stk
115 kr/stk ved køb af 6 stk

Chianti Classico Riserva DOCG 2017 & 2019

Druer: 90% Sangiovese, 5%  Merlot og 5% Cabernet Sauvignon
Produktion: 4-6.000 flasker

Høst: Fra slutningen af september til midt oktober.

Gæring typisk frem til slutningen af oktober, hvorefter den malolaktiske gæring igangsættes. Vinen lagres i 18-22 mdr på franske egefade - primært i barriques og i små  tonneaux (4-500L), hvorefter de tappes of lagres yderligere 9 måneder på flaske før frigivelse.

Serveringstemperatur: 16-18° C

Pris årgang 2017:
160 kr/stk
148 kr/stk ved køb af 6 stk

Pris årgang 2019:
180 kr/stk
165 kr/stk ved køb af 6 stk

Chianti Classico Gran Selezione DOCG 2016 & 2019

Druer: 100% Sangiovese
Produktion: 2-5.000 flasker

Høst: Fra slutningen af september til midt oktober.

Kontrolleret gæring typisk frem til slutningen af oktober, hvorefter den malolaktiske gæring igangsættes. Vinen lagres 24 mdr på franske egefade - både i barriques og i tonneaux, hvorefter de tappes of lagres yderligere 12 måneder på flaske før frigivelse.

Serveringstemperatur: 16-18° C

Pris årgang 2016:
230 kr/stk
215 kr/stk ved køb af 6 stk

Pris årgang 2019:
260 kr/stk
245 kr/stk ved køb af 6 stk