Cantina Tre Pile

Piemonte – Monforte D’Alba

Dolcetto d’Alba DOC 2020

Druer: 100% Dolcetto
Produktion: 11-12.000 flasker

Høst: Håndhøstes typisk i midten af september.

Maceration 7 dage i ståltank og herefter lagring 4-6 mdr på ståltank efterfulgt af lagring på flaske før frigivelse.

Dolcetto er let hverdagsvin, der skal drikkes ung. Denne Dolcetto har lette smagsnoter af blomme og mandel med eftersmag af mandel. Farven er rubinrød med violette toner.

Den passer godt til lette retter, ex en pastaret med svampe eller en risotto. Er også god til en salat eller prosciutto (italiensk skinke) og salami.

Serveres let afkølet – 16° C

Pris:
85 kr/stk
78 kr/stk ved køb af 6 stk

Barbera d’Alba DOC 2019

Druer: 100% Barbera
Produktion: 5000 flasker

Høst: Håndhøstes typisk i starten af oktober.

Maceration 8-10 dage i ståltank i kontrolleret temperatur på 25-31 C og herefter lagring 6 mdr på ståltank efterfulgt af lagring på flaske før frigivelse.

Denne Barbera er harmonisk og pleasende med udtalt frugtsyre, en intens duft af brombær og ribs. Den er glimrende til lette pastaretter.

Farven er rubinrød med violette toner.

Serveringstemperatur: 18° C

Pris:
110 kr/stk
100 kr/stk ved køb af 6 stk

Barbera d’Alba Superiore DOC 2018 & 2019

Druer: 100% Barbera
Produktion: 3500 flasker

Høst: Håndhøstes typisk i starten af oktober.

Maceration 12-15 dage i ståltank i kontrolleret temperatur på 25-31 C og herefter lagring 10 mdr på tonneau efterfulgt af 2 mdr på ståltank. Herefter lagring på flaske før frigivelse.

Denne Barbera er harmonisk og rund med en duft af brombær og smagen afsluttes med et let tanninsk udtryk på grund af fadlagringen. Drikkes til et stykke rødt kød, passer også fint til både bløde og hårde oste.

Farven er intens rubinrød.

Serveringstemperatur: 18° C

Pris:
135 kr/stk
125 kr/stk ved køb af 6 stk

Langhe Nebbiolo DOC 2018 & 2019

Druer: 100% Nebbiolo
Produktion: 8500 flasker

Høst: Håndhøstes typisk i oktober.

Maceration 7-8 dage i ståltank i kontrolleret temperatur på 25-31 C og herefter lagring 5 mdr på store tønder af egetræ fra Slavonien (Kroatien) efterfulgt af minimum 4 mdr lagring på  flaske før frigivelse.

En kraftig og harmonisk Nebbiolo vin med en elegant struktur og tanniner og med duft af hindbær og brombær.  

Passer perfekt til retter med Agnolotti pasta, hvis altså man lige har sådan nogle ved hånden. En kraftig ragout vil også være et godt match.

Farven er granatrød

Serveringstemperatur: 18° C

Pris:
145 kr/stk
132 kr/stk ved køb af 6 stk

Barolo Bussia DOCG 2016

Druer: 100% Nebbiolo
Produktion: 4500 flasker

Høst: Håndhøstes typisk i slutningen af oktober.

Maceration 15 dage i ståltank i kontrolleret temperatur på 25-31 C og herefter lagring minimum 36 mdr, hvoraf de 24 mdr er på store tønder af egetræ fra Slavonien (Kroatien). Herefter lagring på flaske før frigivelse.

Denne vin har en intens duft af modne kirsebær, blommer og en smule vanilie. Drikkes til et stykke rødt kød, men passer fint til mange forskelige slags oste.

Farven er granatrød med orange reflektioner.

Serveringstemperatur: 15-18° C

Pris:
300 kr/stk
275 kr/stk ved køb af 6 stk