Fattoria Le Fonti

Fattoria Le Fonti ligger i udkanten af Panzano in Chiati, i gåafstand nord for det centrale torv med en fantastisk vinbar, Enoteca Baldi og Dario Checchini, slagteren fra Panzano, der er blevet berømt for salg af oksekød og charcuteri fra Chianina racen. Dette dejlige torv kan du nyde efter et besøg hos Le Fonti.

Vingården blev i 1994 overtaget af familien Schmitt-Vitali og herefter blev vinmarkerne renoveret og genplantet med nye vinstokke med ønsket om at producere den bedste Chianti Classico. Det er 2. generation, Vicky Schmitt-Vitali, der nu står for produktionen,

Vingården har ca 15 ha, hvoraf de 9 er vinmark. 85% Sangiovese og de sidste 15% fordelt ligeligt på Merlot og Cabernet Sauvigon. Resten er beplantet med oliventræer til produktionen af en lækker Olio di Oliva. Der bliver årligt produceret 40-45.000 flasker vin.

Fra begyndelsen har familien fokuseret på miljøbevidst vinproduktion og at undgå pesticider og giftige sprøjtemidler i marken, og fra 2019 er alle vine fra Le Fonti certificeret økologisk.