Producenter

Agricola Romanelli

På de sydvendte skråninger i Colle San Clemente lige nord for Montefalco ligger Agricola Romanelli Det er i dag 3. generation af familien med sønnen Devis, der står for produktionen.

Familien producerer ca 45.000 flasker vin årligt og efter økologiske principper, foruden er produktion af olivenolie. Der er fokus på dyreliv og biodiversitet omkring vinmarkerne.

Romanelli er certificeret til økologisk vinproduktion.

 

 

Fattoria Le Fonti

Fattoria Le Fonti ligger i udkanten af Panzano in Chiati, i gåafstand nord for det centrale torv med en fantastisk vinbar, Enoteca Baldi og Dario Checchini, slagteren fra Panzano, der er blevet berømt salg af oksekød og charcuteri fra Chianina racen. Dette dejlige torv kan du nyde efter et besøg hos Le Fonti.

Vingården blev i 1994 overtaget af familien Schmitt-Vitali og herefter blev vinmarkerne renoveret og genplantet med nye vinstokke med ønsket om at producere den bedste Chianti Classico. Det er 2.generation, Vicky Schmitt-Vitali, der nu står for produktionen,

Vingården har ca 15 ha, hvoraf de 9 er vinmark. 85% Sangiovese og de sidste 15% fordelt ligeligt på Merlot og Cabernet Sauvigon. Resten er beplantet med oliventræer til produktionen af en lækker Olio di Oliva. Der bliver årligt produceret 40-45.000 flasker vin.

Fra begyndelsen har familien fokuseret på miljøbevidst vinproduktion og at undgå pesticider og giftige sprøjtemidler i marken, og fra 2014 har Le Fonti været certificeret økologisk.

 

Cascina Sòt

Cascina Sòt er en lille familiedrevet vingård en km nordøst for Monforte d'Alba. Maurizio Sanso og hans søster Lorena er 3. generation på gården. Deres bedsteforældre arbejdede i markerne, og som betaling fik de lov at overtage et stykke land. Jorden er gået i arv til de næste generationer, hvoraf de ældste vinstokke er henholdsvis 70 år (Barbera d'Alba Superiore) og 85 år (Barolo Bricco San Pietro). 
Selvstændig vinproduktion blev etableret i 1975 af Loran og Maurizios forældre Silvana og Leonardo. Forældrene er stadig med i arbejdet, men har givet ansvaret videre til deres børn
Arbejdet i vinmarkerne varetages med respekt for naturen og uden brug af sprøjtegifte til fordel for metoder, der er mere bæredygtige. 
Temperaturen i vinkælderen holdes nede på konstante temperaturer ved hjælp af koldt vand fra en gammel brønd, der hermed sikrer stabile temperaturer uden brug af aircondition.
På vingårdens 8 ha dyrkes de gængse røde druer for området, Dolcetto, Barbera og Nebbiolo med en årlig produktion på ca. 55.000 flasker.

Ada Nada 

Ada Nada ligger ved Treiso ca. 5 km øst for Alba. Den lille vingård har ca. 9 ha med vin og en total produktion på omkring 45.000 flasker årligt, hvoraf næsten halvdelen er Barbaresco. Anna Lisa er 4. generation efter Anna Lisas oldefar Carlo Nada, og produktionen er 100% økologisk.
Ada Nada drives af Annalisa og hendes mand Elvio. Elvio står for vinproduktionen med support fra ønologerne Gianfranco Cordero and Ivon Picollo.
Annalisa står for salg og marketing af vin og hun driver Ada Nadas agriturismo.

Cantina Tre Pile

Området Bussia Suprano nær Monforte d’Alba er betegnet som et af de mest prestigefyldte vindistrikter i Piemonte – og tæt på Barolo. Her ligger Cantina Tre Pile. Familie Ghisolfi har nu i fire generationer drevet Cantina Tre Pile – og vingårdens historie kan føres helt tilbage til 1852. Tre Pile producerer en komplet række af de typiske rødvine fra Piemonte – fra Barolo over Nebbiolo og Barbera til Dolcetto. Alle druerne høstes fra egne marker, der ligger på de bløde bakker omkring vingården i Bussia Soprana – deraf navne ”Tre Pile” der kan oversættes til ”tre toppe”.

Alberto Ghisolfo er 3. generation og han deler opgaven med sønnen Carlo, der står til at skulle overtage ansvaret for vinproduktionen.

Sesta di Sopra

Syd for Montalcino, ca. 4 km fra Castelnuovo dell'Abate i Toscana – i etruskernes antikke land – ligger Sesta di Sopra, en 44 ha ”stor” vingård, men hvor kun ca. 5 ha anvendes til vin og oliveolie produktion, resten er beplantet med skov. Vingården kan dateres tilbage til 1200-tallet.  Sesta di Sopra’s logo er et etruskisk symbol, der skildrer solen, gengivet på en artefakt, der blev fundet på gårdens grund, da Enrica og Ettore Spina erhvervede gården i 1980, og umiddelbart derefter igangsatte en omfattede ombygning og etablering af moderne vinproduktionsfaciliteter. Vinmarkernes beliggenhed midt i skoven er yderst gunstig for produktionen af oliven og druer takket være jordens sammensætning og mikroklimaet, som også drager nytte af de friske vinde som bringes ind i dalen fra Middelhavet. Siden 1990'erne er Spina-familiens vinmarker blevet tilplantet med et udvalg af Sangiovese Grosso-kloner, der dyrkes efter ”Cordon Spur” metoden, der sammenholdt med den medium tekstureret jordbund på en kalkstensgrund reducerer udbyttet men giver den højeste høstkvalitet.

 

Corte Rugolin

Knapt 15 km nord for Verona - i den østligste del af Veneto - og lige i hjertet af Valpolicella er vores nyeste leverandør Corte Rugolin beliggende. Corte Rugolin har 12 ha, hvorfra de producerer Valpolicella og Amarone efter den klassiske metode. Både Valpolicella og Amarone bliver produceret på en blanding af druerne Corvina, Corvinone og Rondinella. Corte Rugolin er drevet af søskeneparet Elene og Frederico Coati, som i 1998 besluttede at videreføre familiens vingård, og samtidig med videreudvikle Corte Rugolin's vine, så de repræsentere de klassiske traditioner som vinene fra Valpolicella Classica traditionelt har.

Gradis'ciutta

Vest for Gorizia - tæt på grænsen mellem Italien og Slovenien - ligger Gradis’ciutta med vinmarker i det bakkede landskab Collio, der løber op mod de Karniske Alper. Vindistrikterne Collio Goriziano og Colli Orientali del Friuli ligger begge i området op mod de Karniske alper med vinmarker i 100-250 meters højde, og repræsenterer den bedste kvalitet af hvidvin i vinregionen Friuli.
Ejeren af Gradis’ciutta, Robert Princic, overtog gården i 1997 efter hans far og bedstefar. De ejer 30 ha, hvoraf de 20 er tilplantet med vin.

gradisciutta

Azienda Agricole Signano

Signano er beliggende i omegnen af San Gimignano.
Familien har 35 ha hvoraf ca. 12 er afsat til vin.
Der produceres Vernaccia San Gimignano og Chianti vine (subzonen er Colli Sinesi). Herfra er der udsigt over en smuk dal og bagved kan du se San Gimignano.

Det er den yngste generation, der står for produktion og salg af vin. Det er sønnen Pietro og datteren Teresa. Pietro har studeret ønologi og er tilfældigvis meget fascineret af København, som han har besøgt for nogle år siden. Han elsker det kolde lyse nord, hvilket ikke er almindeligt for en italiener:).
Deres agriturismo, Casolare di Bucciano, ligger 10 min kørsel fra San Gimignano på toppen af en af de mange bakker i området. Her er det mor og far, der står for det kulinariske.

signano udsigt
Udsigt over San Gimignano

Altiero

Beliggende ved Montefioralle nær Greve in Chianti i hjertet af Chianti Classico ca. fem min kørsel på italiensk fra centrum af Greve. Vi andre vil nok bruge 10-15 min på de små snoede veje op til Montefioralle.
Ejeren Paulo Bandini har arvet jorden af sin bedstefar Altiero, deraf navnet på vinen. Paulo har ca 6 ha til vin og oliven. Her producerer han Chianti Classico og Chianti Classico Riserva. Desuden laver han også en kraftig Rose ("vin skal smage af noget" - siger Paulo) og en IGT med mix af Merlot og Sangiovese.

udsigt altiero
Hvem ville ikke gerne være hund hos Altiero!

Poggio al Sole

Poggio al Sole er beliggende i det smukke Chianti-landskab mellem Firenze og Siena, mellem byerne Tavarnelle Val di Pesa og Greve.
Vinfremstilling har traditionelt været Davaz familie levebrød og passion i mange år, og familien har fremstillet vin på deres ejendom mellem Fläsch og Maienfeld i Bündner Herrschaft i Schweiz siden begyndelsen af halvfjerdserne. Begge sønner - Johannes og Andrea var oprindeligt vinavlere og Winemakers, og fik efterfølgende en formel uddannelse som ønologer. Da Andreas forblev Winemaker på familiens vingård i Schweiz, besluttede Johannes og hans kone Kathrin at erhverve ”Poggio al Sole” i 1990, og har siden udviklet vinene til det høje kvalitetsniveau som i dag kendetegner alle Poggio al Sole's vine. I dag er også næste generation - Valentino og Steffi - også med i driften af Poggio al Sole. Familien Davaz driver også agriturismo på gården.

Lige nu har vi kun Poggio al Sole's Primavera Rosato i vores sortiment.

Poggio 2016

Kort over Chianti området
foto Toscana distrikter tilskåret (2)

Oversigt over de italienske vinregioner