Scilio Società Agricola

Scilio-vingården styres nu af den femte generation af Scilio-familien, som har dyrket markerne siden 1815: “Vi elsker vores landområder, og af denne grund producerer vi Etna DOC-certificerede økologiske vine og Scilio ekstra jomfruolivenolie, ved kun at anvende de mest bæredygtig dyrkningsmetoden”.
På vingården, beliggende mellem oliventræerne og vinmarkerne – som ligger på den vestlige skråning, men sydvendt, mellem det mytiske Etna og Middelhavet, ligger også Scilios Agriturismo Valle Galfina, hvor gæsterne tilbydes muligheden for at opleve unikke feriedage.
Iværksætterprojektet bag vingården opstod i 80’erne takket være Giovanni Scilio og hans kone Elizabeth Ann Ellis. Før dem var gårdens fokus at producere bulk vin fra Rosso da Nerello Mascalese, Nerello Capuccio, Bianco da Carricante og Cataratto.
Giovanni trådte ind og ændrede produktion og fokus på families ejendom. Ved at kombinere sin kærlighed til sit land med sin professionelle erfaring inden for vedvarende energi og bioklimatisk arkitektur designede han en unik og innovativ underjordisk kælder med evne til at opretholde en konstant temperatur gennem hele året. Disse innovative tiltag og en styret udvikling af vinmarkernes udbytte giver Scilio en årlige produktion på ca 60.000 fl.
Hele familien – inkl. de tre børn, Salvatore, Marco og Luisa – var med til at få det nye fokus for Scilio etableret og kommercialiseret. I dag er Luisa den eneste af Scilio-søskende, der valgte at dedikere sig helt til det iværksætterprojekt, som hendes forældre startede. Hun er både leder af agriturisme- og vinsektoren, men såvel Elizabeth og Giovanni er klar til at tilbyde færdigheder og erfaring, når det er nødvendigt.
Scilio er fokuseret på at tage ansvaret for og sikre en bæredygtig plejen af vinmarkerne og de tilstødende jorde omkring disse. Af den grund har Scilio indført et fuldøkologisk dyrkningsregime for at sikre, at miljøbelastningen er så lav som muligt, og for at bevare vinmarkerne og også kundernes sundhed. Denne filosofi er implementeret både i vinmarkerne og kældrene.
I øjeblikket har vi tilføjet følgende produkter fra Scilio til vores sortiment: Scilio Valle Galfina Etna Bianco DOC, Scilio Valle Galfina Etna Rosato DOC, Scilio Valle Galfina Etna Rosso DOC, Scilio Etna Rosso 1815 DOC og Scilio Alta Quota DOC og Scilio Disìo Extra Virgin Olive Oil.