Veneto – Valpolicella
Druer: 70% Corvina, 25% Rondinello og 5% Molinara
Produktion: x flasker
Høst: Høstet i hånden i anden uge af oktober, efter løbende kontrol af “veraison” (modningsprocessen fra grøn til blå drue)
Gæring og lagring: Efter første gæring fortsættes den malolaktisk græring i stål eller cement frem til maj/juni, hvorefter vin tappes på flaske.
Vivianis Valpolicella Classico fremstår rubinrød i glasset. Duften er en forførende blanding af aromaer fra sort kirsebær til rød blomme, og smagen er domineret af sur kirsebær med noter af mandel, som slutter af med lette tanniner og en delikat syre. Det giver en lang og forfriskende eftersmag, der lokker dig tilbage til glasset for mere!
Viviani’s Valpolicella Classico er en fremragende madvin, der passer til en bred vifte af retter fra venetiansk risotto, til fed fisk som sværdfisk eller tun, til pølsebaserede pastaretter.
Serveringstemperatur: 15-17° C
Pris
105 kr/stk
95 kr/stk ved køb af 6 stk
Valpolicella Classico Superiore Campo Morar DOC 2020
Druer: 70% Corvina og 30% Rondinello
Produktion: x flasker
Høst: De ca. 60% af druerne til vinen høstes i hånden september/oktober på enkeltvin marken “Campo Morar”, og de resterende 40% høstes efter tæt og løbende kontrol af “veraison” (modningsprocessen fra grøn til blå drue) senere i oktober.
Gæring og lagring: De 60% macereres i ca. 10 dag under styring af temperatur, og de 40% – som er høstet typisk én måned senere – presses og marcereres særskilt i op mod 2 uger, herefter blandes de to “råvine” og lagres på barrique i godt 18 måneder. Inden frigivelse lagres vinen på flaske typisk i op til 6 måneder.
Viviani’s enkeltmarksvin “Campo Morar” er en dybe og intens vin med tydelige noter i duft og smag af mørke kirsebær og et behageligt fadpræg efter 18 måneders ophold i franske barriques. Samlet en meget aromatisk bouquet, der også har noter af tobak og hasselnødder, inden samgsoplevelsen lukkes med bløde tannier og den typiske behagelige syrlighed fra Corvina-druen. Det er faktisk “et brag” af en vin, og noget af det flotteste, der laves i området uden brug af tørrede druer, som ellers er typisk i området.
Vinen har en flot fylde og fedme, som older sig dog holder sig til den elegante side af smagsspektret, og “Campo Morar” vil passe glimrende til grillede eller stegte kødretter af lyst kød samt til pasta-retter.
Serveringstemperatur: 14-16° C
Pris
165 kr/stk
155 kr/stk ved køb af 6 stk
Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2019
Druer: 70% Corvina og 30% Rondinello
Produktion: x flasker
Høst: Druerne til Viviani’s Amarone høstes typisk sent i oktnber efter en intens “veraison” (modningsprocessen fra grøn til blå drue), for at opnå den korrekte balance mellem sødme og syre i druesaften.
Gæring og lagring: Kun de bedste druer udvælges og lægges til tørring- appsssimento – som typisk afsluttes 2-3 måned efter høsten. De tørrede druer presses i december/januar – ikke senere – da Viviani ikke ønsker en for tung Amerone, der kan være svær at sætte mad til. Druesaften fermenteres i ståltanke i 20 dage og efterfølgende lagres vinen i 36 månede i store træfade og barriques. Inden vinen frigives lagres den 6 måneder på flaske.
På trods af Viviani’s “styring” af vinens intensitet, så vil man i duft og glas få en vin med mange nuancer – som typiske er sorte kirsebær og blommer, chokolade, tobak, læder og kanel som de fremtrædende elementer. Amaronen udgør næsten et måltid i sig selv, men kan snildt ledsage selv den kraftigste kødret – bestående af grillet eller stegt oksekød, mørke fjerkræ og vildt.
Serveringstemperatur: 16-18° C
Pris årgang 2019
380 kr/stk
355 kr/stk ved køb af 6 stk