Azienda Agricola Ca’Barun

Peter Thomsen interesse for vin stammer fra et ophold i Italien i 1990’erne, og i 2007 fandt Peter Thomsen vingården Ca’Barun og den tilhørende mark i Santo Stefano Belbo i Langhe-området i Piemonte. Vinmarken er på cirka 1 ha, og her dyrker han druerne Freisa og Pinot Nero og Nebbiolo. Druerne forvandles til rødvine med appellationen Langhe DOC samt til en Vermouth di Torino Rosso på Freisa.
Den første del af vingården er mere end 200 år gammel. Som så mange andre gamle huse er der blevet tilbygget gennem årene. Huset er bygget af de lokale sten som man har fundet i vinmarken.  Da Peter overtog gården blevet det hele moderniseret indvendigt, og der har løbet været projekter til at forbedre gården. I 2014 byggede han en vinkælder som kan anvendes både til vinproduktion og opbevaring af vin. Her kan der også holdes vinsmagninger for større grupper.
Ud over vin på druer fra sin egen mark har Peter Thomsen gennem sit netværk i området etableret et samarbejde med mindre producenter, hvilket gør ham i stand til også at kunne levere Barolo, Barbaresco, Roero Arneis og Alta Langa under mærket Ca’Barun. Alt i alt fremstiller vingården cirka 9.000 fl. vin årligt.
Sammen med sin italienske kæreste, Benedetta, ejer Peter Thomsen også et lille hotel, Al Palazzo Rosso, i Neive, 10 km fra vingården. Også på selve vingården driver Peter at lille Agriturismo, så man kan man har mulighed for at overnatte på vingården.
I 2021 åbnede Peter et Enoteca – La Cantinetta di Barun – i hotellet, hvor der er udskænkning og salg af både egne vine og vine fra andre mindre producenter, der laver vin med passion og kan byde på en god historie.
I øjeblikket har vi tilføjet følgende produkter fra Ca’Barun til vores sortiment: Ca’Barun Roero Arneis DOCG, Ca’Barun Langhe Freisa DOC, Ca’Barun Langhe Pinot Nero DOC og Ca’Barun Vermouth di Torino Rosso