Vikalivino på Stændertorvet i Roskilde lørdag 15. juli 2023

Så er sommeren godt i gang, og sommerferien er for mange af os i gang eller er lige ved at begynde, så derfor er lørdag den 15. juli 2023 sidste gang inden vi holder en lille pause på Stændertorvet frem til midt i august 2023.

Men kig forbi på torvet mellem kl 8:00 og 14:00 os få en snak om vin eller en smagsprøve på en række af sommerens vine.

Og så tager vi et lille “sneak peek” på en række nye vine i sortimentet – nemlig to forrygende velproduceret hvidvine fra Romanelli i Umbrien:

La Tese Spoleto DOC – en vin produceret på 100% Tribbiano Spoletine – en drue der i Umbrien kan dateres tilbage til Romerriget –  som med en sen høst sidst i oktober, og med gæring på skin i 40-50 dage, giver en meget flot, aromatisk og kompleks vin med tydelige noter af citrus og eksotiske frugter og stadig supporteret af et hint af frisk syre. Prøv den til smagfuld ost, vegetarbaseret forret og så er den en “spændende” vin til retter med sort trøffel.

Fonte Perna Colli Martani DOC – en vin produceret på 100% Grechetto – en traditionelt dryket hvidvinsdrue i Umbrien – omend den har græsk oprindelse. Her får man en meget frisk og smagsfuld vin med noter af havtorn, citron og fersken, og selv om vinen er meget frisk i sit udtryk, holder smagsindtrykkene flot til forretter som f.eks ost og tørret skinke.

På gensyn på Stændertorvet lørdag den 15. juli 2023 og igen fra midt i August.

Dette indlæg blev udgivet i Vikalivino. Bogmærk permalinket.