Etna – Sicilia
Valle Galfina Etna Rosso DOC 2019
Druer: 100% Nerello Mascalese
Efter macerering i ståltanke i 8-10 dage, lagres Etna Rosso 15-20 mdr. på 30-50 hl store egetræsfade og herefter mindst 6 mdr. på flaske. Vinen i glasset har en elegant aroma, med noter af røde bær og grønne kryderier, og i munden afsluttes med en afballanceret og behagelig tannin. Nydes til grønsags- eller kødbaserede retter, gillet kød eller mellemlagret oste
Serveres ved 16–18° C
Pris
145 kr/stk
135 kr/stk ved køb af 6 stk
Druer: 100% Nerello Mascalese og 10% Nerello Cappucio
Efter traditionel vinificering, lagres Etna Rosso 1815 8 mdr. ”Sur Lie”, hvilket betyder, at gærresterne bliver liggende i ståltanken for at give duft og styrke. Efterfølgende lagres Etna Rosso 1815 på franske egefade – både barriques og tonneaux – i 18-24 mdr., før den slutteligt lagres 18 måneder på flaske før frigivelse til salg. Vinen i glasset har en intens og kompleks aroma, med noter af blomme, rosmarin og ingefær, og i munden afsluttes med en delikat og langvarende smag understøttet af behagelige tanniner. Nydes til hovedretter baseret på oksekød eller vildt eller til langtids lagret ost
Serveres ved 16-18° C
Pris
210 kr/stk
200 kr/stk ved køb af 6 stk
Druer: 100% Nerello Mascalese, hvor vinstokkene er mere end 90 år gamle og vinmarken er beliggende i mere end 900 m højde på nordsiden af Etna.
Gæres spontant over en længere macerationsperiode og efterfølgende lagers Alta Quota 10-12 måneder på barrique. Dette giver en rødvin med en dyb tung rødlig farve, og en intens og aromatisk vin, understreget af de tydelige spicy og balsamiske noter – dog stadig en meget velstrukturet vin takket være den relative høje syre og de tydelige men behagelige tanniner. Nydes til hovedretter baseret på oksekød eller vildt eller til lagretlagret ost
Serveres ved 18–20° C
Pris
210 kr/stk
200 kr/stk ved køb af 6 stk.