Producenter

Azienda Agricola Giacomelli

Giacomelli blev startet af den nuværende ejer Roberto Petacchis visionære ønske om at omdanne familievirksomheden, en traditionel landbrugsvirksomhed, til en vingård, med det ene formål at re-etablerer de  gamle vinmarker, blandt andre to af de vinmarker, som har givet navn til et par af Giacomelli’s vine – nemlig Boboli og Il Giardino dei Vescovi, og for at fokusere sin arbejdsindsats på en traditional produktionen af ​​Vermentino-vin i Ligurien.
Dette er så knapt 30 år siden, at Roberto tog det skridt, og med det kvalitetsniveau som Giacomelli’s hvidvine har opnået, så kan konklusionen kun være, at det var ikke nogen dårlig beslutning.
Giacomelli er beliggende lige vest for La Spezia på de syd til sydvestvendt skråninger mellem Apuan Alperne (måske mest kendt for sit ”hvide guld” – nemlig Carrara marmor) og så Det Liguriske Hav, og netop den placering med sol fra sydlige retninger samt den friske havbrise skaber ideelle betingelser for Vermentino baserede Vermentino DOC og Liguria di Levante IGT. Og Giacomelli udnytter disse vækstebetingelser sammenholdt med de enkelte markers jordbundsforhold til at producerer en række Vermentino vine som adskiller sig i smag og duft.
Filosofien, der driver Roberto, har fra allerførste skridt, været en fokus på den laveste miljøpåvirkning og den mindste brug af syntetiske fungicider og  uorganisk gødning, så derfor anvendes i dag kun sulfater – som er et organisk fungicid – i meget kontrollerede mængder, der anvendes ikke fungicider, og der anvendes kun naturlige gødninger og/eller grøntgødning.
Vores sortiment fra Giacomelli omfatter pt. to af deres Vermentino hvidvine, nemlig Giacomelli Paduletti Liguria di Levante IGT 2023 og Giacomelli Pianacce Colli di Luni DOC 2023.

 

 

 

 

Scilio S.R.L. Società Agricola

Scilio-vingården styres nu af den femte generation af Scilio-familien, som har dyrket markerne siden 1815: "Vi elsker vores landområder, og af denne grund producerer vi Etna DOC-certificerede økologiske vine og Scilio ekstra jomfruolivenolie, ved kun at anvende de mest bæredygtig dyrkningsmetoden”.
På vingården, beliggende mellem oliventræerne og vinmarkerne – som ligger på den vestlige skråning, men sydvendt, mellem det mytiske Etna og Middelhavet, ligger også Scilios Agriturismo Valle Galfina, hvor gæsterne tilbydes muligheden for at opleve unikke feriedage.
Iværksætterprojektet bag vingården opstod i 80'erne takket være Giovanni Scilio og hans kone Elizabeth Ann Ellis. Før dem var gårdens fokus at producere bulk vin fra Rosso da Nerello Mascalese, Nerello Capuccio, Bianco da Carricante og Cataratto.
Giovanni trådte ind og ændrede produktion og fokus på families ejendom. Ved at kombinere sin kærlighed til sit land med sin professionelle erfaring inden for vedvarende energi og bioklimatisk arkitektur designede han en unik og innovativ underjordisk kælder med evne til at opretholde en konstant temperatur gennem hele året. Disse innovative tiltag og en styret udvikling af vinmarkernes udbytte giver Scilio en årlige produktion på ca 80.000 fl.
Hele familien – inkl. de tre børn, Salvatore, Marco og Luisa - var med til at få det nye fokus for Scilio etableret og kommercialiseret. I dag er Luisa den eneste af Scilio-søskende, der valgte at dedikere sig helt til det iværksætterprojekt, som hendes forældre startede. Hun er både leder af agriturisme- og vinsektoren, men såvel Elizabeth og Giovanni er klar til at tilbyde færdigheder og erfaring, når det er nødvendigt.
Scilio er fokuseret på at tage ansvaret for og sikre en bæredygtig plejen af vinmarkerne og de tilstødende jorde omkring disse. Af den grund har Scilio indført et fuldøkologisk dyrkningsregime for at sikre, at miljøbelastningen er så lav som muligt, og for at bevare vinmarkerne og også kundernes sundhed. Denne filosofi er implementeret både i vinmarkerne og kældrene.
I øjeblikket har vi tilføjet følgende produkter fra Scilio til vores sortiment: Scilio Valle Galfina Etna Bianco DOC, Scilio Valle Galfina Etna Rosato DOC, Scilio Valle Galfina Etna Rosso DOC, Scilio Etna Rosso 1815 DOC og Scilio Alta Quota DOC og Scilio Disìo Extra Virgin Olive Oil.

 

 

 

Azienda Agricola Ca'Barun

Peter Thomsen interesse for vin stammer fra et ophold i Italien i 1990’erne, og i 2007 fandt Peter Thomsen vingården Ca’Barun og den tilhørende mark i Santo Stefano Belbo i Langhe-området i Piemonte. Vinmarken er på cirka 1 ha, og her dyrker han druerne Freisa og Pinot Nero og Nebbiolo. Druerne forvandles til rødvine med appellationen Langhe DOC samt til en Vermouth di Torino Rosso på Freisa.
Den første del af vingården er mere end 200 år gammel. Som så mange andre gamle huse er der blevet tilbygget gennem årene. Huset er bygget af de lokale sten som man har fundet i vinmarken.  Da Peter overtog gården blevet det hele moderniseret indvendigt, og der har løbet været projekter til at forbedre gården. I 2014 byggede han en vinkælder som kan anvendes både til vinproduktion og opbevaring af vin. Her kan der også holdes vinsmagninger for større grupper.
Ud over vin på druer fra sin egen mark har Peter Thomsen gennem sit netværk i området etableret et samarbejde med mindre producenter, hvilket gør ham i stand til også at kunne levere Barolo, Barbaresco, Roero Arneis og Alta Langa under mærket Ca’Barun. Alt i alt fremstiller vingården cirka 9.000 fl. vin årligt. På selve vingården driver Peter et lille Agriturismo, så man har mulighed for også at overnatte på vingården.
Benedetta, Peter italienske kæreste, har siden 2016 indrettet og drevet et lille "boutique" hotel, Al Palazzo Rosso, i Neive. Al Palazzo Rosso ligger midt i Neive, og foruden hotellet har Benedetta også en lille butik, Il Negozietto di Al Palazzo Rosso, som tilbyder en række nøje udvalgte produkter, bl.a. skinplejeprodukter og håndfremstillede smykker.
I 2021 åbnede Benedetta og Peter et Enoteca - La Cantinetta di Barun - i hotellet, hvor der er udskænkning og salg af både egne vine og andre ca. 130 forskellige vine, typisk fra Piemonte - og kravet for at komme på hylden er, at der laves vin med passion og at der kan bydes på en god historie.
I øjeblikket har vi tilføjet følgende produkter fra Ca’Barun til vores sortiment: Ca'Barun Roero Arneis DOCG, Ca'Barun Langhe Freisa DOC, Ca'Barun Langhe Pinot Nero DOC og Ca'Barun Vermouth di Torino Rosso

Agricola Romanelli

Det var i 1978, da Amedeo og Costantino Romanelli, far og søn, besluttede at dedikere sig til landbruget på fuld tid. De etablerede deres vinproduktion i Colle San Clemente i Montefalco-regionen i Umbrien og begyndte at producere vin, olie og korn – hvor kornet blev brugt til at fodre deres husdyr. Deres hustruer, Anna Maria og Anna Rita, spiller stadig en central rolle i forbindelse med den daglige drift, og deres sønner Devis og Fabio er vokset op på vingården og også i tæt kontakt og fuldt involveret i vinmarkerne og den efterfølgende vinproduktion. Så I dag bor og arbejder alle tre generationer sammen med stor dedikation i det smukke område. Det er i dag 3. generation af familien med sønnen Devis, der står for produktionen.
Med tiden fik produktionen af olie og vin stigende betydning, og er nu blevet omdrejningspunktet for driften. “Vinen og olien, som vi producerer, afspejler den fremragende kvalitet og unikke jord, planterne og mikroklimaet, der interagerer i vores økosystem”. På grund af dette praktiserer Romanelli en produktion, der er opmærksom på jordens krav, og som opretholder den delikate balance, der kendetegner områdets habitat. Derfor holder de også fokus på dyreliv og biodiversitet i og omkring vinmarkerne. Og Romanelli er i dag certificeret til økologisk vinproduktion.
Familien producerer ca. 45.000 fl. vin årligt, foruden en produktion af koldpresset olivenolie

 

 

Fattoria Le Fonti

Fattoria Le Fonti ligger i udkanten af Panzano in Chiati, i gåafstand nord for det centrale torv med en fantastisk vinbar, Enoteca Baldi og Dario Checchini, slagteren fra Panzano, der er blevet berømt for salg af oksekød og charcuteri fra Chianina racen. Dette dejlige torv kan du nyde efter et besøg hos Le Fonti.

Vingården blev i 1994 overtaget af familien Schmitt-Vitali og herefter blev vinmarkerne renoveret og genplantet med nye vinstokke med ønsket om at producere den bedste Chianti Classico. Det er 2. generation, Vicky Schmitt-Vitali, der nu står for produktionen.

Vingården har ca 15 ha, hvoraf de 9 er vinmark. 85% Sangiovese og de sidste 15% fordelt ligeligt på Merlot og Cabernet Sauvigon. Resten er beplantet med oliventræer til produktionen af en lækker Olio di Oliva. Der bliver årligt produceret 40-45.000 flasker vin.

Fra begyndelsen har familien fokuseret på miljøbevidst vinproduktion og at undgå pesticider og giftige sprøjtemidler i marken, og fra 2019 er alle fra Le Fonti certificeret økologisk.

 

Cascina Sòt

Cascina Sòt er en lille familiedrevet vingård én km nordøst for Monforte d'Alba. Maurizio Sanso og hans søster Lorena er 3. generation på gården. Deres bedsteforældre arbejdede tilbage i tiden i markerne, og som betaling fik de lov at overtage et stykke land. Jorden er gået i arv til de næste generationer, hvoraf de ældste vinstokke er henholdsvis 70 år (Barbera d'Alba Superiore) og 85 år (Barolo Bricco San Pietro). 
Selvstændig vinproduktion blev etableret i 1975 af Loran og Maurizios forældre Silvana og Leonardo. Forældrene er stadig med i arbejdet, men har givet ansvaret videre til deres børn
Arbejdet i vinmarkerne varetages med respekt for naturen og uden brug af sprøjtegifte til fordel for metoder, der er mere bæredygtige. 
Temperaturen i vinkælderen holdes nede på konstante temperaturer ved hjælp af koldt vand fra en gammel brønd, der hermed sikrer stabile temperaturer uden brug af aircondition.
På vingårdens 8 ha dyrkes de gængse røde druer for området, Dolcetto, Barbera og Nebbiolo med en årlig produktion på ca. 55.000 flasker.

Cantina Tre Pile

Området Bussia Suprano nær Monforte d’Alba er betegnet som et af de mest prestigefyldte vindistrikter i Piemonte – og tæt på Barolo. Her ligger Cantina Tre Pile. Familie Ghisolfi har nu i fire generationer drevet Cantina Tre Pile – og vingårdens historie kan føres helt tilbage til 1852. Tre Pile producerer en komplet række af de typiske rødvine fra Piemonte – fra Barolo over Langhe Nebbiolo og Barbera til Dolcetto. Alle druerne høstes fra egne marker, der ligger på de bløde bakker omkring vingården i Bussia Soprana – deraf navne ”Tre Pile” der kan oversættes til ”tre toppe”.

Alberto Ghisolfo er 3. generation og han deler opgaven med sønnen Carlo, der står til at skulle overtage ansvaret for vinproduktionen.

Corte Rugolin

Knapt 15 km nord for Verona - i den østligste del af Veneto - og lige i hjertet af Valpolicella er vores nyeste leverandør Corte Rugolin beliggende. Corte Rugolin har 12 ha, hvorfra de producerer Valpolicella og Amarone efter den klassiske metode. Både Valpolicella og Amarone bliver produceret på en blanding af druerne Corvina, Corvinone og Rondinella. Corte Rugolin er drevet af søskeneparet Elene og Frederico Coati, som i 1998 besluttede at videreføre familiens vingård, og samtidig med videreudvikle Corte Rugolin's vine, så de repræsentere de klassiske traditioner som vinene fra Valpolicella Classica traditionelt har.

Gradis'ciutta

Vest for Gorizia - tæt på grænsen mellem Italien og Slovenien - ligger Gradis’ciutta med vinmarker i det bakkede landskab Collio, der løber op mod de Karniske Alper. Vindistrikterne Collio Goriziano og Colli Orientali del Friuli ligger begge i området op mod de Karniske alper med vinmarker i 100-250 meters højde, og repræsenterer den bedste kvalitet af hvidvin i vinregionen Friuli.
Ejeren af Gradis'cuitta Robert Princic arbejder ud fra mottoet: "Biocompatibility. Intelligent and careful viticulture. The vineyard is life." Robert Princic, overtog gården i 1997 efter hans far og bedstefar. De ejer 35 ha, hvoraf de 25 er tilplantet med vin. Fra 2019 årgangene blev alle deres italienske rød- og hvidvine økologiske.
Konstant støttet af sine utrættelige forældre, har Robert udviklet Gradis'cuitta, opnået en lang række af priser for sine vine og personlige anerkendelse, uden nogensinde at glemme den rette balance i forholdet mellem menneske og natur. En filosofi, der afspejles i vinenes karakter og i tilgangen til ansatte og kunder.
Gradis'ciuttas nuværende hovedkvarter ligger i Giasbana, en by i San Floriano del Collio, hvor der er bygget en fatastisk flot vinkælder, som repræsenterer kulminationen på de mange års arbejde.
Robert Princic har altid oplevet den store affinitet mellem Collio i Italien og naboområdet Brda i Slovenien  og i særdeleshed med de vinsorter, der forener de vindyrkende kulturer på begge sider den italiensk-slovenske grænse, Ribolla Gialla og Rebula. Det var denne følelse, der over de seneste år skubbede Robert til at erhverve vinmarker på de bedste steder i Brda, nemlig i Neblo og Zali Breg. De vine som Gradis'cuitta typisk producere på de slovenske vinmarker er Gradis'cuitta's traditionelt producerede Spumante vine "Sinifinis" og deres orangevine "Sveti Nikolaj".

 

gradisciutta

Azienda Agricole Signano

Signano er beliggende i omegnen af San Gimignano.
Familien har 35 ha hvoraf ca. 12 er afsat til vin.
Der produceres Vernaccia San Gimignano og Chianti vine (subzonen er Colli Sinesi). Herfra er der udsigt over en smuk dal og bagved kan du se San Gimignano.

Det er den yngste generation, der står for produktion og salg af vin. Det er sønnen Pietro og datteren Teresa. Pietro har studeret ønologi og er tilfældigvis meget fascineret af København, som han har besøgt for nogle år siden. Han elsker det kolde lyse nord, hvilket ikke er almindeligt for en italiener:).
Deres agriturismo, Casolare di Bucciano, ligger 10 min kørsel fra San Gimignano på toppen af en af de mange bakker i området. Her er det mor og far, der står for det kulinariske.

signano udsigt
Udsigt over San Gimignano

Poggio al Sole

Poggio al Sole er beliggende i det smukke Chianti-landskab mellem Firenze og Siena, mellem byerne Tavarnelle Val di Pesa og Greve.
Vinfremstilling har traditionelt været Davaz familie levebrød og passion i mange år, og familien har fremstillet vin på deres ejendom mellem Fläsch og Maienfeld i Bündner Herrschaft i Schweiz siden begyndelsen af halvfjerdserne. Begge sønner - Johannes og Andrea var oprindeligt vinavlere og Winemakers, og fik efterfølgende en formel uddannelse som ønologer. Da Andreas forblev Winemaker på familiens vingård i Schweiz, besluttede Johannes og hans kone Kathrin at erhverve ”Poggio al Sole” i 1990, og har siden udviklet vinene til det høje kvalitetsniveau som i dag kendetegner alle Poggio al Sole's vine. I dag er også næste generation - Valentino og Steffi - også med i driften af Poggio al Sole. Familien Davaz driver også agriturismo på gården.

Lige nu har vi kun Poggio al Sole's Primavera Rosato og deres Condimento Balsamico i vores sortiment.

Poggio 2016

Kort over Chianti området
foto Toscana distrikter tilskåret (2)

Oversigt over de italienske vinregioner