Veneto – Valpolicella
100% drift i overenstemmelse med certificeringskravene for “Reduce, Retrench, Respect” som implementeret af Consorzio Tutela Dei Vini Della Valpolicella.
Valpolicella Classico “Rugolin” DOC 2019
Druer: Corvina/Corvinone, Rondinella – typisk i et 80/20 blend – og andre lokale druersorter (Molinara, Dindarella, Croatina (op til 10-15%)).
Produktion: 20.000 flasker
Høst: Håndhøstet startende fra september-oktober
Gæres i 10 dage på skin, og modnes i 4 måneder på stål, og mindst 3 måneder på flaske. Det giver en let og ligefrem vin, hvor nuancerne af kirsebær ikke kan gemmes.
Passer perfekt til pastaretter, risotto og lyst kød.
Pris:
85 kr/stk
78 kr/stk ved køb af 6 stk
Valpolicella Classico Superior “San Giorgio” DOC 2019
Druer: Corvina/Corvinone og Rondinella – i et 80/20 blend.
Produktion: 7.000 flasker
“San Giorgio” er baseret på udvalgte druer fra en mindre højtbeliggende og meget solrig vinmark
Høst/tørring: Håndhøstet fra starten af oktober, og tørret i ca. 20 dage på specialstativer i rumtemperatur med ventilation.
Gæres i 10 dage på skin, og modnes i 6 måneder, således at 50% står på stål og 50% står på tonneaux fremstillet af fransk eg, inden de fyldes på flaske. Det giver en delikat vin med bløde taniner.
Passer perfekt til stegt og grillet kød og modne oste.
Pris:
125 kr/stk
113 kr/stk ved køb af 6 stk
Valpolicella Ripasso Classico Superior DOC 2019 & 2021
Druer: Corvina/Corvinone, Rondinella – typisk i et 80/20 blend – og andre lokale druesorter (Molinara, Dindarella, Croatina (op til 10-15%)).
Produktion: 40.000 flasker
Ripasso’en er som traditionen byder baseret de pressede druer anvendt til Amarone
Høst: Håndhøstet startende fra september-oktober
Valpolicella Classico vinen gæres yderligere i 10 dage på friskpressede druer fra Amarone og Recioto, og modnes i 12 måneder på barrique, derefter mindst 3 mdr. på flaske. Det giver en stram og fyldig vin med smagsnuancer af blommer og kirsebær
Passer umiddelbart til stegt og grillet kød og hårde oste.
Pris:
150 kr/stk
135 kr/stk ved køb af 6 stk
Amarone Classico Monte Danieli DOCG 2013
Druer: Corvina og Rondinella – typisk i et 80/20 blend.
Produktion: 9.000 flasker
“Monte Danieli” er topvinen fra Corte Rugolin. Druerne er høstet på en mindre afgrænset vinmark, som er beliggende på en yderst solrig sydvestvendt skråning.
Høst/tørring: Håndhøstet fra midt september, og tørret i 3 måneder på specialstativer i rumtemperatur med ventilation.
Gæres i 50 dage på skin, og modnes i 36 måneder på barrique og tonneaux, derefter mindst 6 mdr. på flaske. Det giver en meget fyldig vin med smagsnuancer af røde frugter, tørret blomme og måske et lille tvist af ingefær.
Passer forrygende til kalv og oksesteg, stegt kød og modne oste.
Pris:
375 kr/stk
345 kr/stk ved køb af 6 stk