Cascina Sòt

Piemonte – Monforte d’Alba

Dolcetto d’Alba DOC 2020  UDSOLGT

Druer: 100% Dolcetto
Produktion: 1700 flasker

Høst: Håndhøstes typisk i starten af september.

Maceration 6 dage i ståltank i kontrolleret temperatur på 23° C og herefter lagring 6 mdr på ståltank efterfulgt af lagring på flaske før frigivelse.

Denne Dolcetto går nemt til alle lettere retter.

Farven er rubinrød med violette toner.

Serveringstemperatur: 16-18° C

Pris:
125 kr/stk
113 kr/stk ved køb af 6 stk

Barbera d’Alba DOC 2019

Druer: 100% Barbera
Produktion: 11.000 flasker

Høst: Typisk sidst i oktober.

Maceration ca. 10 dage ved en kontrolleret temperatur på 25° C.
Lagring 2 mdr på små fade efterfulgt af lagring i ståltank og mindst et halvt år på flaske.

En lækker Barbera med en god balance mellem frugt og syre og en dejlig duft af mørke bær.
God til lette retter og lyst kød.

Pris:
140 kr/stk
130 kr/stk ved køb af 6 stk

Barbera d’Alba Superiore DOC 2019, 2021 & 2022

Druer: 100% Barbera
Produktion: 4.000 flasker

Høst: Typisk sidste halvdel af oktober måned.

Maceration 20 dage på ståltank med en kontrolleret temperatur på 28° C.
Lagring 10 mdr på tønder af fransk eg (500L) herefter minimum 6 mdr på flaske.

Fantastisk Barbera fra 70 år gamle vinstokke placeret på en sydvendt skråning. Kraftig vin til mørkt kød og mere solide pastaretter.
Åbn flasken et par timer før den skal drikkes, serveres ved 16-18° C.

Pris årgang 2019, 2021 & 2022:
190 kr/stk
175 kr/stk ved køb af 6 stk

Langhe Nebbiolo DOC 2021  & 2022

Druer: 100% Nebbiolo
Produktion: 12.000 flasker.

Høst: Høstes typisk fra midt til slut oktober.

Maceration 10 dage på ståltank ved en kontrolleret temperatur på 25° C.
Lagring 40% af massen på 2.års barrique 6 mdr. og resten på stål, herefter lagring på flaske.

En typisk nebbiolo vin med tørre tanniner, dog af en blødere karakter. Drikkes til kraftigere retter og  simremad.

Pris:
160 kr/stk
145 kr/stk ved køb af 6 stk

Barolo DOGC 2016 & 2020

Druer: 100% Nebbiolo
Produktion: 10.000 flasker

Høst: Typisk i slutningen af oktober måned.

Maseration 20 dage på ståltank med en kontrolleret tamperatur på 25° C.
Lagring 26-32 mdr. på store tønder af slovensk eg, herefter minimum 6 mdr. på flaske.

En dejlig kraftig Barolo af druer tæt på Bricco San Pietro området, placeret på en sydvestvendt skråning.

Pris 2016::
400 kr/stk
370/stk ved køb af 6 stk

Pris 2020:
370 kr/stk
345 kr/stk ved køb af 6 stk