Agricola Romanelli

Umbrien – Montefalco

100% økologisk drift

Montefalco Rosso Capo de Casa DOC 2019 

Druer: Sangiovese 65%, 15% Sagrantino og 20% Merlot

Produktion: 15.000 flasker

Høst: Høstes i hånden i oktober

Gæring og lagring: Maceration 35-40 dage og herefter lagring på tønder af forskellig størrelse i mindst 18 måneder.

Serveringstemperatur: 15-17° C

Dette er Romanellis gode bud på en Montefalco DOC, hvor Sagrantino druen giver en ekstra dimension til basen af Sangiovese. Vinen går godt til lette retter, oste og charcuteri.

Pris
135 kr/stk
120 kr/stk ved køb af 6 stk

Montefalco Rosso Molinetta Riserva DOC  2017 & 2018

Druer: 80 % Sangiovese og 20% Sagrantino

Produktion: 2.000 flasker

Høst: Høstes i hånden i oktober.

Gæring og lagring: Maceration 45-60 dage og herefter lagring på barrique 24 måneder og mindst 18 mdr. på flaske inden frigivelse.

Her får du en flot og kraftig fadlagret vin med smagsnoter af røde frugter og kirsebær, som toppet op med de 20% Sagrantino druer tilfører vinen lidt yderligere sødme, fylde og tannin struktur. Vinen er god sammen med grillede retter inklusiv en god bøf, og passer også glimrende til lagret ost.

Serveringstemperatur: 16-18° C

Pris
220 kr/stk
205 kr/stk ved køb af 6 stk

Montefalco Sagrantino Terra Cupa DOCG 2017 & 2018 

Druer: 100% Sagrantino

Produktion: 7.000 flasker

Høst: Høstes i hånden i slutningen af oktober

Gæring og lagring: Maceration ca. 60 dage og herefter lagring på tønder af forskellig størrelse i mindst 24 måneder, herefter lagring på flaske inden frigivelse.

Montefalco Sagrantino DOCG er I dag Umbriens bedst kendte vin produceret på Umbriens egen drue Sagrantino. Druen er lille og tykskallet og har meget af alt, farve, syre, tannin og sukker. Sagrantino vine er derfor mørke og tørre vine med markante tanniner.

Mad fra Umbrien er traditionelt kraftige sager med på en base af kød, og her passer Montefalco Sagrantino Terra Cupa vin perfekt. Den går godt til fyldige pastaretter. Vegetarer vil naturligvis også kunne nyde vinen til ex. en kraftig grøntsagsstuvning.

Serveringstemperatur: 16-18° C

Pris årgang 2017
270 kr/stk
255 kr/stk ved køb af 6 stk

Pris årgang 2018
300 kr/stk
280 kr/stk ved køb af 6 stk