Alle vore vine kan købes til 6 stk pris - bland gerne en kasse med forskellige vine.
Etna – Sicili
Scilio Società Agricola
Valle Galfina Etna Rosso DOC 2019
Druer: 100% Nerello Mascalese
Efter macerering i ståltanke i 8-10 dage, lagres Etna Rosso 15-20 mdr. på 30-50 hl store egetræsfade og herefter mindst 6 mdr. på flaske. Vinen i glasset har en elegant aroma, med noter af røde bær og grønne kryderier, og i munden afsluttes med en alballancert og behagelig tannin. Nydes til grønsags- eller købbaserede retter, gillet kød eller mellemlagret oste
Serveres ved 16–18° C
Pris
145 kr/stk
135 kr/stk ved køb af 6 stk
Druer: 100% Nerello Mascalese og 10% Nerello Cappucio
Efter traditionel vinificering, lagres Etna Rosso 1815 8 mdr. ”Sur Lie”, hvilket betyder, at gærresterne bliver liggende i ståltanken for at give duft og styrke. Efterfølgende lagres Etna Rosso 1815 på franske egefade – både barriques og tonneaux – i 18-24 mdr., før den slutteligt lagres 18 måneder på flaske før frigivelse til salg. Vinen i glasset har en intens og kompleks aroma, med noter af blomme, rosmarin og ingefær, og i munden afsluttes med en delikat og langvarende smag understøttet af behagelige tanniner. Nydes til hovedretter baseret på oksekød eller vildt eller til langtids lagret ost
Serveres ved 16-18° C
Pris
210 kr/stk
200 kr/stk ved køb af 6 stk
Druer: 100% Nerello Mascalese, hvor vinstokkene er mere end 90 år gamle og vinmarken er beliggende i mere end 900 m højde på nordsiden af Etna.
Gæres spontant over en længere macerationsperiode og efterfølgende lagers Alta Quota 10-12 måneder på barrique. Dette giver en rødvin med en dyb tung rødlig farve, og en intens og aromatisk vin, understreget af de tydelige spicy og balsamiske noter – dog stadig en meget velstrukturet vin takket være den relative høje syre og de tydelige men behagelige tanniner. Nydes til hovedretter baseret på oksekød eller vildt eller til lagretlagret ost
Serveres ved 18–20° C
Pris
210 kr/stk
200 kr/stk ved køb af 6 stk.
Santa Stefano Belbo – Piemonte
Azienda Agricola Ca'Barun
Langhe Freisa DOC 2019
Druer: 100% Freisa, som er en af de tidlige primærdruer i Piemonte. Freisa-druen er en af stamfædrene til Nebbiolo, den mest kendte drue i Piemonte. Med en 100% Freisa vin fås en flot struktureret rødvin med behagelig tanniner og syre. Historisk en meget anvendt drue, og lige nu er Freisa ved at gøre et comeback.
Høst: Håndhøstes fra slutningen af september til begyndelsen af oktober
Produktion: 2.000 fl.
Efter 12 dages alkoholisk gæring og 15-20 dages macerering, lagres Ca-Barun Freisa i ca. 18 mdr. på 1-3 år gamle franske tonneaux, inden de tappes, og før frigivelse lagres de på flaske i mindst 6 måneder. Det giver en vin med en flot duft af røde bær, sveske og røget træ, og smagsmæssigt er det også de røde bær, samt noter af lakrids, sort peber og vanille, der giver et fremragende glas vin.
Nydes til hovedretter baseret på oksekød eller vildt eller til langtids lagret ost
Serveres ved 16–18° C
Pris
190 kr/stk
180 kr/stk ved køb af 6 stk
Langhe Pinot Nero DOC 2021
Druer: 100% Pinot Noir
Høst: Håndhøstes mod slutningen af august
Produktion: 2.000 fl.
Efter 12 dages alkoholisk gæring og 15-20 dages macerering, lagres Ca-Barun Pinot Nero i ca. 9 mdr. på 1-3 år gamle franske tonneaux, inden de tappes, og før frigivelse lagres de på flaske i mindst 6 måneder. Dette giver en Pinot Noir vin med en langvarig og behagelig smag, med tydelige noter af mørke røde bær, og med en frugtig smag og et hint af sort peber.
Pinot Noir vine nydes over et bredt spektrum af retter fra rød oksekød, and og svampe risotto til laks og tun
Serveres ved 16-18° C
Pris
190 kr/stk
180 kr/stk ved køb af 6 stk
Montefalco – Umbrien
Agricola Romanelli
Montefalco Rosso Capo de Casa DOC 2019
Druer: Sangiovese 65%, 15% Sagrantino og 20% Merlot
Produktion: 15.000 flasker
Høst: Høstes i hånden i oktober.
Gæring og lagring: Maceration 35-40 dage og herefter lagring på tønder af forskellig størrelse i mindst 18 måneder.
Serveringstemperatur: 15-17° C
Dette er Romanellis gode bud på en Montefalco DOC, hvor Sagrantino druen giver en ekstra dimension til basen af Sangiovese. Vinen går godt til lette retter, oste og charcuteri.
Pris
135 kr/stk
120 kr/stk ved køb af 6 stk
Montefalco Rosso Molinetta Riserva DOC 2017 & 2018
Druer: 80% Sangiovese og 20% Sagrantino og 20%
Produktion: 2.000 flasker
Høst: Høstes i hånden i oktober.
Gæring og lagring: Maceration 45-60 dage og herefter lagring på barrique 24 måneder og 18 mdr. på flaske inden frigivelse.
Her får du en flot og kraftig fadlagret vin med smagsnoter af røde frugter og kirsebær, som toppet op med de 20% Sagrantino druer tilfører vinen lidt yderligere sødme, fylde og tannin struktur. Vinen er god sammen med grillede retter inklusiv en god bøf, og passer også glimrende til lagret ost.
Serveringstemperatur: 16-18° C
Pris
220 kr/stk
205 kr/stk ved køb af 6 stk
Montefalco Sagrantino Terra Cupa DOCG 2017 & 2018
Druer: 100% Sagrantino
Produktion: 7.000 flasker
Høst: Høstes i hånden i slutningen af oktober
Gæring og lagring: Maceration ca. 60 dage og herefter lagring på tønder af forskellig størrelse i mindst 24 måneder, herefter lagring på flaske inden frigivelse.
Montefalco Sagrantino DOCG er I dag Umbriens bedst kendte vin produceret på Umbriens egen drue Sagrantino. Druen er lille og tykskallet og har meget af alt, farve, syre, tannin og sukker. Sagrantino vine er derfor mørke og tørre vine med markante tanniner.
Mad fra Umbrien er traditionelt kraftige sager med på en base af kød, og her passer Montefalco Sagrantino Terra Cupa vin perfekt. Den går godt til fyldige pastaretter. Vegetarer vil naturligvis også kunne nyde vinen til ex. en kraftig grøntsagsstuvning.
Serveringstemperatur: 16-18° C
Pris årgang 2017
270 kr/stk
255 kr/stk ved køb af 6 stk
Pris årgang 2018
300 kr/stk
280 kr/stk ved køb af 6 stk
Panzano – Chianti Classico
Fattoria Le Fonti
Chianti Classico DOCG 2018 & 2020
Druer: 93% Sangiovese, 2% Merlot og 5% Cabernet Sauvignon
Produktion: 15.000 flasker - og fra årgang 2019 kan alle Le Fonti's vine certificeres økologisk.
Høst: Fra slutningen af september til midt oktober.
Gæring typisk frem til slutningen af oktober, hvorefter den malolaktiske gæring igangsættes. Vinen lagres i 12 mdr på franske tonneaux (5-700L), hvorefter de tappes og lagres yderligere 6-9 måneder på flaske før frigivelse.
Chianti Classico serveres typisk til kraftige retter baseret på f.eks. oksekød eller vegetar retter med stor smag, men kan sagtens nydes til såvel pasta eller pizza med tomatsauce.
Serveres ved 16-18° C.
Pris:
135 kr/stk
125 kr/stk ved køb af 6 stk
Chianti Classico Riserva DOCG 2017 & 2019
Druer: 90% Sangiovese, 5% Merlot og 5% Cabernet Sauvignon
Produktion: 4-6.000 flasker - og fra årgang 2019 kan alle Le Fonti's vine certificeres økologisk.
Høst: Fra slutningen af september til midt oktober.
Gæring typisk frem til slutningen af oktober, hvorefter den malolaktiske gæring igangsættes. Vinen lagres i 18-22 mdr på franske egefade - primært i barriques og i små tonneaux (4-500L), hvorefter de tappes of lagres yderligere 9 måneder på flaske før frigivelse.
Serveringstemperatur: 16-18° C
Pris årgang 2017:
175 kr/stk
160 kr/stk ved køb af 6 stk
Pris årgang 2019:
180 kr/stk
165 kr/stk ved køb af 6 stk
Chianti Classico Gran Selezione DOCG 2016 & 2019
Druer: 100% Sangiovese
Produktion: 2-5.000 flasker - - og fra årgang 2019 kan alle Le Fonti's vine certificeres økologisk.
Høst: Fra slutningen af september til midt oktober.
Kontrolleret gæring typisk frem til slutningen af oktober, hvorefter den malolaktiske gæring igangsættes. Vinen lagres 24 mdr på franske egefade - både i barriques og i tonneaux, hvorefter de tappes of lagres yderligere 12 måneder på flaske før frigivelse.
Serveringstemperatur: 16-18° C
Pris årgang 2016:
245 kr/stk
230 kr/stk ved køb af 6 stk
Pris årgang 2019:
260 kr/stk
245 kr/stk ved køb af 6 stk
Monforte d’Alba – Piemonte
Cascina Sòt
Dolcetto d'Alba DOC 2020 UDSOLGT
Druer: 100% Dolcetto
Produktion: 1700 flasker Høst: Håndhøstes typisk i starten af september. Maceration 6 dage i ståltank i kontrolleret temperatur på 23° C og herefter lagring 6 mdr på ståltank efterfulgt af lagring på flaske før frigivelse. Denne Dolcetto går nemt til alle lettere retter. Farven er rubinrød med violette toner.
Serveringstemperatur: 16-18° C
Pris:
125 kr/stk
113 kr/stk ved køb af 6 stk
Barbera d'Alba DOC 2019
Druer: 100% Barbera
Produktion: 11.000 flasker
Høst: Typisk sidst i oktober.
Maceration ca. 10 dage ved en kontrolleret temperatur på 25° C. Lagring 2 mdr på små fade efterfulgt af lagring i ståltank og mindst et halvt år på flaske. En lækker Barbera med en god balance mellem frugt og syre og en dejlig duft af mørke bær. God til lette retter og lyst kød.
Pris:
140 kr/stk
130 kr/stk ved køb af 6 stk
Barbera d'Alba Superiore DOC 2022 UDSOLGT
Druer: 100% Barbera
Produktion: 4.000 flasker
Høst: Typisk sidste halvdel af oktober måned.
Maceration 20 dage på ståltank med en kontrolleret temperatur på 28° C. Lagring 10 mdr på tønder af fransk eg (500L) herefter minimum 6 mdr på flaske. Fantastisk Barbera fra 70 år gamle vinstokke placeret på en sydvendt skråning. Kraftig vin til mørkt kød og mere solide pastaretter. Åbn flasken et par timer før den skal drikkes, serveres ved 16-18° C.
Pris:
190 kr/stk
175 kr/stk ved køb af 6 stk
Langhe Nebbiolo DOC 2020 & 2022
Druer: 100% Nebbiolo
Produktion: 12.000 flasker. Høst:
Høstes typisk fra midt til slut oktober.
Maceration 10 dage på ståltank ved en kontrolleret temperatur på 25° C. Lagring 40% af massen på 2.års barrique 6 mdr. og resten på stål, herefter lagring på flaske. En typisk nebbiolo vin med tørre tanniner, dog af en blødere karakter. Drikkes til kraftigere retter og simremad.
Pris:
160 kr/stk
145 kr/stk ved køb af 6 stk
Barolo DOGC 2016 & 2020
Druer: 100% Nebbiolo
Produktion: 10.000 flasker
Høst: Typisk i slutningen af oktober måned.
Maseration 20 dage på ståltank med en kontrolleret tamperatur på 25° C. Lagring 26-32 mdr. på store tønder af slovensk eg, herefter minimum 6 mdr. på flaske. En dejlig kraftig Barolo af druer tæt på Bricco San Pietro området, placeret på en sydvest vendt skråning.
Pris 2016:
400 kr/stk
370 kr/stk ved køb af 6 stk
Pris 2020:
370 kr/stk
345 kr/stk af 6 stk
Monforte d’Alba – Piemonte
Tre Pile
Dolcetto d'Alba DOC 2022
Druer: 100% Dolcetto
Produktion: 11-12.000 flasker
Høst: Håndhøstes typisk i midten af september.
Maceration 7 dage i ståltank og herefter lagring 4-6 mdr på ståltank efterfulgt af lagring på flaske før frigivelse. Dolcetto er let hverdagsvin, der skal drikkes ung. Denne Dolcetto har lette smagsnoter af blomme og mandel med eftersmag af mandel. Farven er rubinrød med violette toner. Den passer godt til lette retter, ex en pastaret med svampe eller en risotto. Er også god til en salat eller prosciutto (italiensk skinke) og salami.
Serveres let afkølet - 16° C
Pris:
105 kr/stk
97 kr/stk ved køb af 6 stk
Langhe Barbera DOC 2023
Druer: 100% Barbera
Produktion: x flasker
Høst: Håndhøstes typisk i starten af oktober.
Maceration 8-10 dage i ståltank i kontrolleret temperatur på 25-31 C og herefter lagring 6 mdr på ståltank efterfulgt af lagring på flaske før frigivelse. Denne Barbera er let og harmonisk. Den er glimrende til lette pastaretter. Farven er rubinrød med violette toner. Serveringstemperatur: 16-18° C
Pris:
95 kr/stk
87 kr/stk ved køb af 6 stk
Barbera d'Alba DOC 2022
Druer: 100% Barbera
Produktion: 5000 flasker
Høst: Håndhøstes typisk i starten af oktober.
Maceration 8-10 dage i ståltank i kontrolleret temperatur på 25-31 C og herefter lagring 6 mdr på ståltank efterfulgt af lagring på flaske før frigivelse. Denne Barbera er harmonisk og pleasende med udtalt frugtsyre, en intens duft af brombær og ribs. Den er glimrende til lette pastaretter. Farven er rubinrød med violette toner. Serveringstemperatur: 18° C
Pris:
145 kr/stk
130 kr/stk ved køb af 6 stk
Barbera d'Alba Superiore DOC 2019 & 2021
Druer: 100% Barbera Produktion: 3500 flasker
Høst: Håndhøstes typisk i starten af oktober.
Maceration 12-15 dage i ståltank i kontrolleret temperatur på 25-31 C og herefter lagring 10 mdr på tonneau efterfulgt af 2 mdr på ståltank. Herefter lagring på flaske før frigivelse.
Denne Barbera er harmonisk og rund med en duft af brombær og smagen afsluttes med et let tanninsk udtryk på grund af fadlagringen. Drikkes til et stykke rødt kød, passer også fint til både bløde og hårde oste. Farven er intens rubinrød. Serveringstemperatur: 18° C
Pris årgang 2019:
145 kr/stk
135 kr/stk ved køb af 6 stk
Pris årgang 2021:
155 kr/stk
142 kr/stk ved køb af 6 stk
Langhe Nebbiolo DOC 2018 & 2019
Druer: 100% Nebbiolo Produktion: 8500 flasker
Høst: Håndhøstes typisk i oktober.
Maceration 7-8 dage i ståltank i kontrolleret temperatur på 25-31 C og herefter lagring 5 mdr på store tønder af egetræ fra Slavonien (Kroatien) efterfulgt af minimum 4 mdr lagring på flaske før frigivelse.
En kraftig og harmonisk Nebbiolo vin med en elegant struktur og tanniner og med duft af hindbær og brombær.
Passer perfekt til retter med Agnolotti pasta, hvis altså man lige har sådan nogle ved hånden. En kraftig ragout vil også være et godt match.
Farven er granatrød
Serveringstemperatur: 18° C
Pris: 145 kr/stk 132 kr/stk ved køb af 6 stk
Barolo Bussia DOCG 2018 & 2019
Druer: 100% Nebbiolo
Produktion: 4500 flasker
Høst: Håndhøstes typisk i slutningen af oktober.
Maceration 15 dage i ståltank i kontrolleret temperatur på 25-31 C og herefter lagring minimum 36 mdr, hvoraf de 24 mdr er på store tønder af egetræ fra Slavonien (Kroatien). Herefter lagring på flaske før frigivelse.
Denne vin har en intens duft af modne kirsebær, blommer og en smule vanilie. Drikkes til et stykke rødt kød, men passer fint til mange forskelige slags oste.
Farven er granatrød med orange reflektioner.
Serveringstemperatur: 15-18° C
Pris 2018:
350 kr/stk
325 kr/stk ved køb af 6 stk
Pris 2019:
370 kr/stk
345 kr/stk ved køb af 6 stk
Valpolicella – Veneto
Corte Rugolin
Valpolicella Classico "Rugolin" DOC 2019
Druer: Corvina/Corvinone, Rondinella - typisk i et 80/20 blend - og andre lokale druersorter (Molinara, Dindarella, Croatina (op til 10-15%)).
Produktion: 20.000 flasker
Høst: Håndhøstet startende fra september-oktober Gæres i 10 dage på skin, og modnes i 4 måneder på stål, og mindst 3 måneder på flaske. Det giver en let og ligefrem vin, hvor nuancerne af kirsebær ikke kan gemmes. Passer perfekt til pastaretter, risotto og lyst kød.
Pris:
85 kr/stk
78 kr/stk ved køb af 6 stk
Valpolicella Classico Superior "San Giorgio" DOC 2019
Druer: Corvina/Corvinone og Rondinella - i et 80/20 blend.
Produktion: 7.000 flasker "San Giorgio" er baseret på udvalgte druer fra en mindre højtbeliggende og meget solrig vinmark Høst/tørring:
Håndhøstet fra starten af oktober, og tørret i ca. 20 dage på specialstativer i rumtemperatur med ventilation. Gæres i 10 dage på skin, og modnes i 6 måneder, således at 50% står på stål og 50% står på tonneaux fremstillet af fransk eg, inden de fyldes på flaske. Det giver en delikat vin med bløde taniner. Passer perfekt til stegt og grillet kød og modne oste.
Pris:
125 kr/stk
113 kr/stk ved køb af 6 stk
Valpolicella Ripasso Classico Superior DOC 2019 & 2021
Druer: Corvina/Corvinone, Rondinella - typisk i et 80/20 blend - og andre lokale druesorter (Molinara, Dindarella, Croatina (op til 10-15%)).
Produktion: 40.000 flasker Ripasso'en er som traditionen byder baseret de pressede druer anvendt til Amarone
Høst: Håndhøstet startende fra september-oktober
Valpolicella Classico vinen gæres yderligere i 10 dage på friskpressede druer fra Amarone og Recioto, og modnes i 12 måneder på barrique, derefter mindst 3 mdr. på flaske. Det giver en stram og fyldig vin med smagsnuancer af blommer og kirsebær Passer umiddelbart til stegt og grillet kød og hårde oste.
Pris:
150 kr/stk
135 kr/stk ved køb af 6 stk
Amarone Classico Monte Danieli DOCG 2013
Druer: Corvina og Rondinella - typisk i et 80/20 blend.
Produktion: 9.000 flasker "Monte Danieli" er topvinen fra Corte Rugolin. Druerne er høstet på en mindre afgrænset vinmark, som er beliggende på en yderst solrig sydvestvendt skråning.
Høst/tørring: Håndhøstet fra midt september, og tørret i 3 måneder på specialstativer i rumtemperatur med ventilation. Gæres i 50 dage på skin, og modnes i 36 måneder på barrique og tonneaux, derefter mindst 6 mdr. på flaske. Det giver en meget fyldig vin med smagsnuancer af røde frugter, tørret blomme og måske et lille tvist af ingefær. Passer forrygende til kalv og oksesteg, stegt kød og modne oste.
Pris:
375 kr/stk
345 kr/stk ved køb af 6 stk
San Gimignano – Toscana
Signano
Chianti Colli Senesi Poggiarelli Barriques DOCG 2020 & 2022
Druer: 100% Sangiovese
Druerne høstes på enkeltmarken "Poggiarelli", hvor de knapt 65 år gamle vinstokke producerer Sangoviese-druerne. Vinen lagres 12 mdr på barriques Produktion: 1.200 flasker Kraftig rødvin. Afdæmpet tannin pga fadlagringen men en fantastisk balance mellem frugt og syre
Denne vin går godt til kraftige simreretter eller en steak.
Pris:
130 kr/stk
120 kr/stk ved køb af 6 stk