Cascina Sòt er en lille familiedrevet vingård én km nordøst for Monforte d’Alba. Maurizio Sanso og hans søster Lorena er 3. generation på gården. Deres bedsteforældre arbejdede tilbage i tiden i markerne, og som betaling fik de lov at overtage et stykke land. Jorden er gået i arv til de næste generationer, hvoraf de ældste vinstokke er henholdsvis 70 år (Barbera d’Alba Superiore) og 85 år (Barolo Bricco San Pietro).
Selvstændig vinproduktion blev etableret i 1975 af Loran og Maurizios forældre Silvana og Leonardo. Forældrene er stadig med i arbejdet, men har givet ansvaret videre til deres børn
Arbejdet i vinmarkerne varetages med respekt for naturen og uden brug af sprøjtegifte til fordel for metoder, der er mere bæredygtige.
Temperaturen i vinkælderen holdes nede på konstante temperaturer ved hjælp af koldt vand fra en gammel brønd, der hermed sikrer stabile temperaturer uden brug af aircondition.
På vingårdens 8 Ha dyrkes de gængse røde druer for området, Dolcetto, Barbera og Nebbiolo med en årlig produktion på ca. 55.000 flasker.