Det var i 1978, da Amedeo og Costantino Romanelli, far og søn, besluttede at dedikere sig til landbruget på fuld tid. De etablerede deres vinproduktion i Colle San Clemente i Montefalco-regionen i Umbrien og begyndte at producere vin, olie og korn – hvor kornet blev brugt til at fodre deres husdyr. Deres hustruer, Anna Maria og Anna Rita, spiller stadig en central rolle i forbindelse med den daglige drift, og deres sønner Devis og Fabio er vokset op på vingården og også i tæt kontakt og fuldt involveret i vinmarkerne og den efterfølgende vinproduktion. Så I dag bor og arbejder alle tre generationer sammen med stor dedikation i det smukke område. Det er i dag 3. generation af familien med sønnen Devis, der står for produktionen.
Med tiden fik produktionen af olie og vin stigende betydning, og er nu blevet omdrejningspunktet for driften. “Vinen og olien, som vi producerer, afspejler den fremragende kvalitet og unikke jord, planterne og mikroklimaet, der interagerer i vores økosystem”. På grund af dette praktiserer Romanelli en produktion, der er opmærksom på jordens krav, og som opretholder den delikate balance, der kendetegner områdets habitat. Derfor holder de også fokus på dyreliv og biodiversitet i og omkring vinmarkerne. Og Romanelli er i dag certificeret til økologisk vinproduktion.
Familien producerer ca. 45.000 fl. vin årligt, foruden en produktion af koldpresset olivenolie