Orangevin & Spumante

Alle vore vine kan købes til 6 stk pris - bland gerne en kasse med forskellige vine.

Monforte d'Alba - Piemonte

Cascina Sòt

Spumante Metodo Classico Dosaggio Zero 2020

Druer: 100% Mix af typiske Piemonte druer.

Høst: Høstes typisk i den sidste uge af august.

Produktion: xxxx fl.

Direkte presning af drueklaserne efterfølges straks af gæring i 20 dage under kontrolleret temperatur, hvorefter andengæringen foregår på flasken i mindst 36 måneder. Spumante Metodo Classico er en Dosaggio Zero (Brut Nature), som betyder at der ikke er tilsat sukker ved degorgeringen - fjernelsen af bundfaldet fra flasken, umiddelbart inden frigivelse - og som ikke indeholder over 3 g/l. restsukker efter andengæringen i flasken.

Spumante Metodo Classico er lys strågul i glasset. Duften er friske lys blomster agtig, med en frisk smag og en meget fin og vedvarende boble. Passer til en lang række lette retter, skaldyr og især til let røget fisk. Og så kan den bestemt og nyder som en aperitif inden man sætter sig til bordet.

Serveringstemperatur: 6-8° C

Pris:
220 kr/stk
205 kr/stk ved køb af 6 stk

Collio – Friuli

Gradis'ciutta

Venezia Giulia Ribolla Gialla Serendipità 2019

Druer: 100% Ribolla Gialla.

Ribolla Gialla er en gammel friuliansk druesort med rødder tilbage til 1200-tallets Friuli. Den er rig på syre, hvilket gør den populær i produktionen af orangevine. Venezia Serendipità er en orangevine, der er baseret på den grønne druesort Ribolla Gialla, som normalt bruges til hvidvin. I stedet for at nøjes med at gære mosten, gærer man ved orangevin hele den knuste drue med skal og kerner, som der gøres til rødvin. På den måde trækker ekstrakter fra drueskallerne ud i mosten. Resultatet bliver en Orangevin – som nogen vil betegne som en hvidvin med mørkere farve, fyldigere smag og en god portion tannin. Serendipità har en hvidvins friske frugtsyre og milde aromaer, men mundfornemmelsen og smagsindtrykkene er anderledes og kan sende tankerne i retning af rødvin. Med de florale og frugtige smagsnoter, den elegante syre fra Ribolla Gialla druen og fermenteringen på saft og skaller er Gradis'ciutta's valg af navn til orangevinen Venezia Serendipità også elegant, da Serendipità på italiensk kan oversættes med et lykketræf.

Produktion: xxxx flasker

Serendipità er en elegant orangevin med Ribolla Gialla' s elegante syre og frugtighed, der  kombineret med de tydelige tanniner fra drueskallerne – smagsmæssigt  sluttes med en svag sherry-note. Bør ikke drikkes for kold, så den optimale drikketemperatur er 10-12°C

God til antipasta, fjerkræ, fisk og vegetarretter.

Pris:
260 kr/stk
240 kr/stk ved køb af 6 stk

Sinefinis Rebolium Vino Spumante 2017 

Druer: 100% Ribolla Gialla - er en gammel friuliansk druesort med rødder tilbage til 1200-tallets Friuli. Den er rig på syre, hvilket gør den populær i produktionen af mousserende vine.

Produktion: x flasker

Med rettidig håndhøstning i starten af efteråret sikres friskhed og det rigtige sukkerindhold. Nænsom presning af hele drueklasernebundter efterfølges straks gæring ved kontrolleret temperatur. Inden anden gæringen, som foregår på flasken, lagres vinen på bærmen i 24 måneder inden degorgering. Sinefinis Rebolium er en strågul spumante med en tydlige florale dufte som er typisk for vine produceret på Ribolla Gialla. I glasset giver Sinefinis en elegant og frisk smagsoplevelse, som understøttes af de velintegrerede bobler. Anbefales som en elegant aperitif eller til hvid fisk.

Serveringstemperatur: 8° C.

Pris:
210 kr/stk
195 kr/stk ved køb af 6 stk

Sinefinis Blanc de Blanc Vino Spumante Brut Nature 2017 

Druer: 100% Chardonnay

Med rettidig håndhøstning i starten af efteråret sikres friskhed og det rigtige sukkerindhold. Nænsom presning af hele drueklaserne efterfølges straks af gæring ved kontrolleret temperatur. Inden anden gæringen, som foregår på flasken, lagres vinen på bærmen 6 måneder inden degorgering. Andengæringen foregår i flasken i mindst 60 måneder. Sinefinis Blanc de Blanc er en Brut Nature, som betyder at der ikke er tilsat sukker ved degorgeringen - fjernelsen af bundfaldet fra flasken, umiddelbart inden frigivelse - og som ikke indeholder over 3 g/l. restsukker efter andengæringen i flasken.

Sinefinis Blanc de Blanc er en flot strågul spumante produceret som en klassisk Blanc-de Blanc, der baserest på Chardonnay druen giver en cremet smagsoplevelse med tydelige noter af aprikos og tropisk frugt. I glasset giver Sinefinis Blanc de Blanc en elegant smagsoplevelse, som understøttes af de medium intense bobler. Anbefales mere som en Spumante til f.eks. fisk og skaldyr end som aperitif.

Serveringstemperatur: 8° C.

Produktion: x flasker

Pris:
260 kr/stk
245 kr/stk ved køb af 6 stk

Montefalco - Umbrien

Romanelli

Le Tese Spoleto DOC 2021 

Druer: 100% Tribbiano Spoletine - en drue der i Umbrien kan dateres tilbage til Romerriget

Høst: Håndhøstes typisk sent i oktober.

Da druerne til La Tese Spoleto "først" høstes sidst i oktober, og med gæringen på skin i 40-50 dage, giver det en meget flot nærmest gylden vin i glasset - en aromatisk og kompleks vin med tydelige noter af citrus og eksotiske frugter, der smagsmæssigt lukkes med et hint af frisk syre. Produktionsmæssigt er den meget tæt på at kunne betegnes som en "Orangevin". Prøv den til smagfulde oste, vegetarbaseret forretter og så er den en “spændende” vin til retter med sort trøffel.

Produktion: 3.500 flasker

Serveringstemperatur: 12-14° C

Pris
200 kr/stk
185 kr/stk ved køb af 6 stk