Dessert- og hedvin

Alle vore vine kan købes til 6 stk pris - bland gerne en kasse med forskellige vine.

San Gimignano – Toscana

Azienda Agricola Signano

San Gimignano Vin Santo DOC 2008 

Druer: Minimum 30% Trebbiano Toscano, op til 50% Malvasia Bianca, og op til up to 20% Vernaccia di San Gimignano - og så kan der toppes med op til 10% af lokale hvide druer.

Høst/tørring: Udsøgte drueklaser håndhøstes så sent som muligt, og for at sikre en opkoncentrering af sukkerindholdet i druerne, tørres druerne typisk i op til 4 måneder på specialstativer i ventilerede loftrum.

Vin Santo lagres på op til 250 l  kastanje-/egetræsfade i ca. 5-6 år, hvor den alkoholiske gæring foregår under stærkt vekslende og varierede forhold. Dette er vigtigt for vinen, som i hele den langvarige lagringsperiode både påvirkes af sommerheden og vinterens kulde, som er vigtig for at udvikle de "rigtige" Vin Santo smagsnoter.

Vin Santo hører til blandt Italiens og, i særdeleshed, Toscanas højest værdsatte vine, og denne gyldne eller ravfarvede vin produceres på mange vingårde i regionen. Den overstående tørringsproces – som også kendes fra fremstillingen af Amarone - sikrer en meget fyldig og sødmefyldt dessertvin med meget tydelige nøddeagtige smagsnoter.

Passer forrygende til at ledsage enhver form for sød dessert, men også ost med marmelade og honning. Og så kan Vin Santo sagtens nydes som en aperitif, eller som den "fødte" ledsager til de kendte mandelkager ”cantuccini”.

Serveringstemperaturen anbefales til 10-12˚C

Pris
210 kr/stk
200 kr/stk ved køb af 6 stk

Veneto – Valpolicella

Corte Rugolin

Recioto della Valpolicella Classico DOCG 2019 

Druer: Corvina, Corvinone, Rondinella, og øvrige lokale druesorter (Molinara, Dindarella, Croatina).

Høst/tørring: Håndhøstet fra midt september, og tørret i 4 måneder på specialstativer i rumtemperatur med ventilation.

Gæres i 50 dage på skin, og modnes i 6 måneder, således at 70% står på stål og 30% på barrique, derefter mindst 5 mdr på flaske. Det giver en helt fantastisk sødmefyldt dessertvin med rige toner af vilde roser og kirsebær.

Passer forrygende til tærter og chokoladesserter.

Serveringstemperaturen anbefales til 15˚C

Pris (500 ml flaske)
190 kr/stk
180 kr/stk ved køb af 6 stk

 

 

Bianco Passito del Veneto Aresco IGT 2015

Druer: 70% Garganega og 30% blend af Moscato, Chardonnay og Riesling.

Høst/tørring: Håndhøstet fra midt september, og tørret i 4 måneder på specialstativer i rumtemperatur med ventilation.

Gæres i op til 20 dage, står herefter på små egefade i ca. 3 mdr og derefter mindst 5 mdr på flaske. Delikater toner af honning og tørret abrikos med et twist af friske blomst kendetegner denne dessert vin.

Perfekt til at servere sammen med flødebaserede desserter og modne oste. Skal serveres afkølet til 10-12˚C

Pris (375 ml flaske)
129 kr/stk TILBUDSPRIS 100 kr/stk
118 kr/stk ved køb af 6 stk

Santo Stefano Belbo – Piemonte

Azienda Agricola Ca'Barun

 

 

Vermouth di Torino Rosso

Druer: 100% Freisa

Høst: Håndhøsten fra midten af september til primo oktober.

Den færdigproducerede Ca’Barun Freisa-vin er ”basen”, der  videreforarbejdes til Vermouth. I den proces bliver ca. 14 % sukker, og en symfoni af naturlige ekstrakter af urter og krydderier, samt alkohol tilsat,  så Vermouth’en når ca. 18 % alkohol

Vermouth er historisk en ingrediens i det italienske køkken, f.eks. i den klassiske bouillon og i desserter. Vermouth kan nydes til en god chokolade. En aldrig banal, men altid speciel ledsager er en god Piemonte-gianduiotto-chokolade, der bringer os tilbage med sød nostalgi til det gamle og majestætiske Torino.

Vermouth er i disse år stigende populær til at blande i drinks, herunder Negroni, Negroni Sbagliatto, Manhattan og Americano – se mere her: Ca'Barun Vermouth di Torino info.

Skal serveres moderat afkølet til 12-18˚C

Pris
245 kr/stk
230 kr/stk ved køb af 6 stk