Rødvin

Alle vore vine kan købes til 6 stk pris - bland gerne en kasse med forskellige vine.

Monforte d’Alba – Piemonte

Tre Pile

Dolcetto d'Alba DOC 2019

Druer: 100% Dolcetto
Produktion: 11-12.000 flasker

Høst: Håndhøstes typisk i midten af september.

Maceration 7 dage i ståltank og herefter lagring 4-6 mdr på ståltank efterfulgt af lagring på flaske før frigivelse.

Dolcetto er let hverdagsvin, der skal drikkes ung. Denne Dolcetto har lette smagsnoter af blomme og mandel med eftersmag af mandel. Farven er rubinrød med violette toner.

Den passer godt til lette retter, ex en pastaret med svampe eller en risotto. Er også god til en salat eller prosciutto (italiensk skinke) og salami.

Serveres let afkølet - 16° C

Pris:
85 kr/stk
78 kr/stk ved køb af 6 stk

Barbera d'Alba DOC 2019

Druer: 100% Barbera
Produktion: 5000 flasker

Høst: Håndhøstes typisk i starten af oktober.

Maceration 8-10 dage i ståltank i kontrolleret temperatur på 25-31 C og herefter lagring 6 mdr på ståltank efterfulgt af lagring på flaske før frigivelse.

Denne Barbera er harmonisk og pleasende med udtalt frugtsyre, en intens duft af brombær og ribs. Den er glimrende til lette pastaretter.

Farven er rubinrød med violette toner.

Serveringstemperatur: 18° C

Pris:
110 kr/stk
100 kr/stk ved køb af 6 stk

Barbera d'Alba Superiore DOC 2018

Druer: 100% Barbera
Produktion: 3500 flasker

Høst: Håndhøstes typisk i starten af oktober.

Maceration 12-15 dage i ståltank i kontrolleret temperatur på 25-31 C og herefter lagring 10 mdr på tonneau efterfulgt af 2 mdr på ståltank. Herefter lagring på flaske før frigivelse.

Denne Barbera er harmonisk og rund med en duft af brombær og smagen afsluttes med et let tanninsk udtryk på grund af fadlagringen. Drikkes til et stykke rødt kød, passer også fint til både bløde og hårde oste.

Farven er intens rubinrød.

Serveringstemperatur: 18° C

Pris:
135 kr/stk
125 kr/stk ved køb af 6 stk

Langhe Nebbiolo DOC 2018

Druer: 100% Nebbiolo
Produktion: 8500 flasker

Høst: Håndhøstes typisk i oktober.

Maceration 7-8 dage i ståltank i kontrolleret temperatur på 25-31 C og herefter lagring 5 mdr på store tønder af egetræ fra Slavonien (Kroatien) efterfulgt af minimum 4 mdr lagring på  flaske før frigivelse.

En kraftig og harmonisk Nebbiolo vin med en elegant struktur og tanniner og med duft af hindbær og brombær.  

Passer perfekt til retter med Agnolotti pasta, hvis altså man lige har sådan nogle ved hånden. En kraftig ragout vil også være et godt match.

Farven er granatrød

Serveringstemperatur: 18° C

Pris:
145 kr/stk
132 kr/stk ved køb af 6 stk

Barolo Bussia DOCG 2015

Druer: 100% Nebbiolo
Produktion: 4500 flasker

Høst: Håndhøstes typisk i slutningen af oktober.

Maceration 15 dage i ståltank i kontrolleret temperatur på 25-31 C og herefter lagring minimum 36 mdr, hvoraf de 24 mdr er på store tønder af egetræ fra Slavonien (Kroatien). Herefter lagring på flaske før frigivelse.

Denne vin har en intens duft af modne kirsebær, blommer og en smule vanilie. Drikkes til et stykke rødt kød, men passer fint til mange forskelige slags oste.

Farven er granatrød med orange reflektioner.

Serveringstemperatur: 15-18° C

Pris:
300 kr/stk
275 kr/stk ved køb af 6 stk

Montalcino – Toscany

Sesta di Sopra

Sangiovese di Toscana IGT 2018

Druer: 100% Sangiovese
Produktion: 2.000 flasker

Høst: Håndhøstes typisk i slutningen af september, og bringes til produktionsområdet i små kurve for at forhindrer beskadigelse af druerne.

Vinproduktionen foretages i fuld overensstemmelse med traditionelle vinfremstillingsteknikker. Sangiovese di Toscana lagres på stål i op mod 9 måneder, inden den afsluttende lagres på flaske i mindst 3 måneder. Sesta di Sopra's Sangiovese di Toscana er en frisk og rene vin, som med den helt rigtige syrebalance og med smagsnoter af kirsebær og blomme, gør at vores anbefaling simpelthen blot er - "drik og nyd"!

Pris:
125 kr/stk
115 kr/stk ved køb af 6 stk

Rosso di Montalcino DOC 2016 & 2017

Druer: 100% Sangiovese
Produktion: 6.000 flasker

Høst: Håndhøstes typisk i slutningen af september, og bringes til produktionsområdet i små kurve for at forhindrer beskadigelse af druerne.

Vinproduktionen foretages i fuld overensstemmelse med traditionelle vinfremstillingsteknikker. Rosso’en lagres på franske barrique fade i op til 12 måneder, inden den afsluttende lagres på flaske i midst 3 måneder. Sesta di Sopra's Rosso di Montalcino er, i modsætning til mange andre producenters Rosso'er, lagret også på fad. Dette giver en ”brunello-like” Rosso, som med sin intense rubinrøde farve og flotte bouquet med noter af friske røde bær og et strejf af vanilje, giver en meget flot Rosso.

Passer perfekt til grillet lyst eller mørkt kød eller ”blot” en pizza eller pastaret.

Pris:
190 kr/stk
175 kr/stk ved køb af 6 stk

Brunello di Montalcino DOCG 2014

Druer: 100% Sangiovese
Produktion: 4.000 flasker

Høst: Håndhøstes typisk i slutningen af september, og bringes til produktionsområdet i små kurve for at forhindrer beskadigelse af druerne.

Vinproduktionen foretages i fuld overensstemmelse med traditionelle vinfremstillingsteknikker. Brunello’en lagres på 30 hl store slovenske egefade i mindst 24 måneder, inden den afsluttende lagres på flaske i midst 8 måneder. Sesta di Sopra's Brunello di Montalcino er, med sin generøse smag og mørke rubinrøde farve en kvalitetsmæssig flot repræsentant for ”Brunelloerne” – det underbygges yderligere af den righoldige bouquet med noter af kirsebær, vilde hindbær, krydderi, ristet mandel og krydret tobak.

Passer forrygende til Risotto, oksekøds- og vildtretter.

Pris:
400 kr/stk
370 kr/stk ved køb af 6 stk

Valpolicella – Veneto

Corte Rugolin

Valpolicella Classico "Rugolin" DOC 2018

Druer: Corvina/Corvinone, Rondinella - typisk i et 80/20 blend - og andre lokale druersorter (Molinara, Dindarella, Croatina (op til 10-15%)).
Produktion: 20.000 flasker

Høst: Håndhøstet startende fra september-oktober

Gæres i 10 dage på skin, og modnes i 4 måneder på stål, og mindst 3 måneder på flaske. Det giver en let og ligefrem vin, hvor nuancerne af kirsebær ikke kan gemmes.

Passer perfekt til pastaretter, risotto og lyst kød.

Pris:
85 kr/stk
78 kr/stk ved køb af 6 stk

Valpolicella Classico Superior "San Giorgio" DOC 2015

Druer: Corvina/Corvinone og Rondinella - i et 80/20 blend.
Produktion: 7.000 flasker

"San Giorgio" er baseret på udvalgte druer fra en mindre højtbeliggende og meget solrig vinmark

Høst/tørring: Håndhøstet fra starten af oktober, og tørret i ca. 20 dage på specialstativer i rumtemperatur med ventilation.

Gæres i 10 dage på skin, og modnes i 6 måneder, således at 50% står på stål og 50% står på tonneaux fremstillet af fransk eg, inden de fyldes på flaske. Det giver en delikat vin med bløde taniner.

Passer perfekt til stegt og grillet kød og modne oste.

Pris:
110 kr/stk
100 kr/stk ved køb af 6 stk

Valpolicella Ripasso Classico Superior DOC 2016

Druer: Corvina/Corvinone, Rondinella - typisk i et 80/20 blend - og andre lokale druesorter (Molinara, Dindarella, Croatina (op til 10-15%)).
Produktion: 40.000 flasker

Ripasso'en er som traditionen byder baseret de pressede druer anvendt til Amarone

Høst: Håndhøstet startende fra september-oktober

Valpolicella Classico vinen gæres yderligere i 10 dage på friskpressede druer fra Amarone og Recioto, og modnes i 12 måneder på barrique, derefter mindst 3 mdr. på flaske. Det giver en stram og fyldig vin med smagsnuancer af blommer og kirsebær

Passer umiddelbart til stegt og grillet kød og hårde oste.

Pris:
135 kr/stk
125 kr/stk ved køb af 6 stk

Amarone Classico Cosara de la Strie DOCG 2012

Druer: Corvina/Corvinone, Rondinella - typisk i et 80/20 blend - og andre lokale druesorter (Molinara, Dindarella, Croatina (op til 10-15%)).
Produktiuon: 15.000 flasker

"Crosare de la Strie" er baseret på druer, der er specialudvalgt.

Høst/tørring: Håndhøstet fra midt september, og tørret i 3 måneder på specialstativer i rumtemperatur med ventilation.

Gæres i 50 dage på skin, og modnes i 24 måneder på barrique, tonneaux og barrels, derefter mindst 6 mdr. på flaske. Det giver en meget fyldig vin med smagsnuancer domineret af skovbær og kirsebær.

Passer til kalv og oksesteg, stegt kød og modne oste.

Pris:
265 kr/stk
245 kr/stk ved køb af 6 stk

Amarone Classico Monte Danieli DOCG 2011

Druer: Corvina og Rondinella - typisk i et 80/20 blend.
Produktion: 9.000 flasker

"Monte Danieli" er topvinen fra Corte Rugolin. Druerne er høstet på en mindre afgrænset vinmark, som er beliggende på en yderst solrig sydvestvendt skråning.

Høst/tørring: Håndhøstet fra midt september, og tørret i 3 måneder på specialstativer i rumtemperatur med ventilation.

Gæres i 50 dage på skin, og modnes i 36 måneder på barrique og tonneaux, derefter mindst 6 mdr. på flaske. Det giver en meget fyldig vin med smagsnuancer af røde frugter, tørret blomme og måske et lille tvist af ingefær.

Passer forrygende til kalv og oksesteg, stegt kød og modne oste.

Pris:
325 kr/stk
295 kr/stk ved køb af 6 stk

Collio – Friuli

Gradis'ciutta

09_cabfranc_gradisciutta_collio

Cabernet Franc DOC 2014

Druer: 100% Cabernet Franc
12 mdr i stål
Produktion: 15.000 flasker

En let og frisk vin med en god, naturlig og harmonisk smag.
God til lettere antipasti, samt til stegt kylling og kalv.

Pris:
105 kr/stk
95 kr/stk ved køb af 6 stk

San Gimignano – Toscana

Signano

Chianti Colli Sinesi DOCG 2016

Druer: 100% Sangiovese
12 mdr stål/cement
Produktion: 7.000 flasker

En let vin med god balance mellem syre og tannin kombineret med god fornemmelse af brombær.
God til lettere retter eller en tallerken med tapas.

Pris:
73 kr/stk
67 kr/stk ved køb af 6 stk

Chianti Colli Sinesi DOCG 2016

Pris:
75 kr/stk
68 kr/stk ved køb af 6 stk

Chianti Colli Senesi Poggiarelli Barriques DOCG 2016

Druer: 100% Sangiovese
Druerne høstes på enkeltmarken "Poggiarelli", hvor de knapt 65 år gamle vinstokke producerer Sangoviese-druerne. Vinen lagres 12 mdr på barriques
Produktion: 1.000 flasker

Kraftig rødvin. Afdæmpet tannin pga fadlagringen men en fantastisk balance mellem frugt og syre
Denne vin går godt til kraftige simreretter eller en steak.

Pris
115 kr/stk
104 kr/stk ved køb af 6 stk

Chianti Colli Senesi Poggiarelli Barriques DOCG 2016

Pris:
120 kr/stk
110 kr/stk ved køb af 6 stk

Greve in Chianti – Toscana

Altiero

Chianti Classico DOCG 2015, 2016 & 2017

Druer: 100% Sangiovese
12 mdr på eg
Produktion: 7.000 flasker

Pris
105 kr/stk
95 kr/stk ved køb af 6 stk

Chianti Classico Riserva DOCG 2015 & 2016

Druer: 100% Sangiovese
35 år gamle vinstokke (Paulos ældste vinstokke)
Minimum 24 mdr på eg
Produktion: 2.000 flasker

Pris
165 kr/stk
155 kr/stk ved køb af 6 stk

Badia a Passignano, Chianti – Toscana

Poggio al Sole

Trittico IGT 2016

Druer: 70% Sangiovese, 20% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon
7 mdr på stål og barrique (ikke nye)
Certificering: Økologisk
Produktion: 12.000 flasker

En god hver-dags-vin til både til lyst køb eller en bøf.
Druerne er fint sammensat så der er en god balance mellem tannin og frugt.

Pris
88 kr/stk
81 kr/stk ved køb af 6 stk


Chianti Classico DOCG 2014

Druer: 90% Sangiovese, 10% Canaiolo/Merlot
Minimum 17 mdr på stål og barrique (ikke nye)
Produktion: 40.000 flasker

En vin til retter, der ikke er for krydrede, pastaretter og lyst kød. Karakteristisk slank Chianti Classico med passende tannin og dejlig afrundet bl.a. på grund af mix med Canaiolo og Merlot.

Pris:
110 kr/stk
100 kr/stk ved køb af 6 stk

Årgang 2014 har fået 92 point i Decanters World Wine Tasting 2017

Chianti Classico DOCG 2015

Pris:
120 kr/stk
110 kr/stk ved køb af 6 stk

Chianti Classico DOCG 2016 Økologisk

Fra årgang 2016 er Poggio al Sole's Chianti Classico certificeret som Økologisk.

Pris:
120 kr/stk
110 kr/stk ved køb af 6 stk

Årgang 2016 fra Poggio har fået 91 point i Decanters World Wine Tasting 2019

 

 

Chianti Classico DOCG 2017 Økologisk og Vegansk

Fra årgang 2017 er Poggio al Sole's Chianti Classico certificeret som Økologisk og Vegansk.

Pris:
120 kr/stk
110 kr/stk ved køb af 6 stk

Chianti Classico Gran Selezione 2014

Druer: 100% Sangiovese
24 mdr på barrique (både nye og gamle)
Produktion: 9.500 flasker

Fantastik vin med en dejlige toner af brombær og tobak. God til rødt kød og ost - eller bare til at nyde solo!
Til Gran Selezione bruges kun de bedste druer. Poggio fravælger at producere en Riserva og satser i stedet på at kunne lave en Gran Selezione hvert år.

Pris
225 kr/stk
208 kr/stk ved køb af 6 stk