Producenter

Camparo

Perfekt beliggende i det naturligt skabte bakkelandskab ca. 10 km. syd for Alba i Piemonte ligger Camparo, omgivet af egne vinmarker, hvor de traditionelt holder fast i Langhe og Piemontes traditioner for vinproduktion, som sikrer kvalitietstypiske vine produceret på Nebbiolo, Barbera og Dolcetto druer.  Dertil skal så lægges at Camparo – som en af de første producenter i Langhe allerede tilbage i 2000 lagde hele produktionen om til udelukkede at producere økologiske vine.  Camparo er som så mange andre vingårde i Italien en familiedrevet vingård, som siden 40’erne har været drevet af Drocco-familien, og hvor det siden sidst 80’erne har været Mauro, som har stået for produktionen. Camparo har en årlig produktion på ca. 60.000 flasker.

Corte Rugolin

Knapt 15 km nord for Verona - i den østligste del af Veneto - og lige i hjertet af Valpolicella er vores nyeste leverandør Corte Rugolin beliggende. Corte Rugolin har 12 ha., hvorfra de producerer Valpolicella og Amarone efter den klassiske metode. Både Valpolicella og Amarone bliver produceret på en blanding af druerne Corvina, Corvinone og Rondinella. Corte Rugolin er drevet af søskeneparet Elene og Frederico Coati, som i 1998 besluttede at videreføre familiens vingård, og samtidig med videreudvikle Corte Rugolin's vine, så de repræsentere de klassiske traditioner som vinene fra Valpolicella Classica traditionelt har.

Gradis'ciutta

Vest for Gorizia ligger Gradis’ciutta med vinmarker i det bakkede landskab Collio, der løber op mod de Karniske Alper. Vindistrikterne Collio Goriziano og Colli Orientali del Friuli ligger begge i området op mod de Karniske alper med vinmarker i 100-250 meters højde, og repræsenterer den bedste kvalitet af hvidvin i vinregionen Friuli.
Ejeren af Gradis’ciutta, Robert Princic, overtog gården i 1997 efter hans far og bedstefar. De ejer 30 ha, hvoraf de 20 er tilplantet med vin.

gradisciutta

Signano

Beliggende i omegnen af San Gimignano.
Familien har 35 ha hvoraf ca. 12 er afsat til vin.
Der produceres Vernaccia San Gimignano og Chianti vine (subzonen er Colli Sinesi).
Deres agriturismo, Casolare di Bucciano, ligger 10 min kørsel fra San Gimignano på toppen af en af de mange bakker i området.
Herfra er der udsigt over en smuk dal og bagved kan du se San Gimignano.

signano udsigt
Udsigt over San Gimignano

Altiero

Beliggende ved Montefioralle nær Greve in Chianti i hjertet af Chianti Classico ca. fem min kørsel på italiensk fra centrum af Greve. Vi andre vil nok bruge 10-15 min på de små snoede veje op til Montefioralle.
Ejeren Paulo Bandini har arvet jorden af sin bedstefar Altiero, deraf navnet på vinen. Paulo har ca 6 ha til vin og oliven. Her producerer han Chianti Classico og Chianti Classico Riserva. Desuden laver han også en kraftig Rose ("vin skal smage af noget" - siger Paulo) og en IGT med mix af Merlot og Sangiovese. Rose'en kunne vi godt tænke os at prøve nogle stykker af til sommer - oplevelsen vil vi helt sikkert dele med jer.

udsigt altiero
Hvem ville ikke gerne være hund hos Altiero!

Poggio al Sole

Poggio al Sole er beliggende i det smukke landskab mellem Firenze og Siena, mellem byerne Tavarnelle Val di Pesa og Greve. 
Vinfremstilling har traditionelt været Davaz familie levebrød og passion i mange år, og familien har fremstillet vin på deres ejendom mellem Fläsch og Maienfeld i Bündner Herrschaft i Schweiz siden begyndelsen af halvfjerdserne. Begge sønner - Johannes og Andrea var oprindeligt vinavlere og Winemakers, og fik efterfølgende en formel uddannelse som ønologer. Da Andreas forblev Winemaker på familiens vingård i Schweiz, besluttede Johannes og hans kone Kathrin at erhverve ”Poggio al Sole” i 1990, og har siden udviklet vinene til det høje kvalitetsniveau som i dag kendetegner vinene. Familien Davaz driver også agriturismo på gården.

Poggio 2016

Kort over Chianti området
foto Toscana distrikter tilskåret (2)