Orangevin

Alle vore vine kan købes til 6 stk pris – bland gerne en kasse med forskellige vine.

Collio – Friuli

Gradis’ciutta

Serendipità Riserva Collio Ribolla Gialla 2015 

Druer: 100% Ribolla Gialla

Serendipità er en orangevine, der er baseret på den grønne druesort Ribolla Gialla, som normalt bruges til hvidvin. I stedet for at nøjes med at gære mosten, gærer man ved orangevin hele den knuste drue med skal og kerner, som der gøres til rødvin. På den måde trækker ekstrakter fra drueskallerne ud i mosten.

Resultatet bliver en Orangevin – som nogen vil betegne som en hvidvin med mørkere farve, fyldigere smag og en god portion tannin. Serendipità har en hvidvins friske frugtsyre og milde aromaer, men mundfornemmelsen og smagsindtrykkene er anderledes og kan sende tankerne i retning af rødvin. Med disse elegante smagsnoter fra Ribolla Gialla og fermentering på saft og skaller er Gradis’cuitta’s valg af navn til orangevinen “Serendipità” også elegant, da “Serendipità”på italiensk kan oversættes med “Colpo di fortuna” eller på dansk “et lykketræf”!

Produktion: xxxx flasker

Serendipità er en elegant orangevin  med Ribolla’ s lette frugtsyre kombineret med de tydelige tanniner fra drueskallerne – og smagsmæssigt  sluttes der af  med en svag sherry-note. Bør ikke drikkes for kold, so den optimale drikketemperatur er 10-12°C
God til antipasta, fjerkræ, fisk og vegetarretter,

Pris
200 kr/stk
190 kr/stk ved køb af 6 stk