Orangevin & Spumante

Alle vore vine kan købes til 6 stk pris – bland gerne en kasse med forskellige vine.

Treiso – Piemonte

Ada Nada

Vino Spumante di Qualità Bianco Brut 100 2020

Classification: Quality Sparkling Wine (V.S.Q.)

Druerne høstes nænsomt i hånden tidligt i slutningen af ​​august eller i løbet af de første dage i September. Druerne presses meget forsigtigt for ikke at udtrække farve.

Derefter begynder den alkoholiske gæring, som udføres ved en
temperatur på 14-15 ° C. Hele produktionscyklussen fra gæring til ældning udføres under beskyttelse af druemosten ved hjælp af tøris. Efter gæring, lagres vinen i et par måneder.

Metodo Classico svarer til champagne metoden, hvor gær, sukker og kuldioxid tilsættes efter første propning. Herefter lagrer vinen og sætter et bundfald (lies på fransk). Til sidst sættes flasken med proppen nedad, hvorefter toppen af flasken fryses i en saltopløsning. Flasken sættes op igen og proppen tages af, hvorefter den frosne øverste del indeholdende bundfaldet skydes ud. Der tilsættes en sødet vinblanding i stedet for den frosne prop for at få den rette sødme til vinen, og flasken kan nu proppes til igen.

Endeligt lagres “Spumante 100” yderligere nogle måneder i flasken.

Produktion: Ca. 2000 flasker

“Spumante 100” er en strågul spumante med en tydlige dufte af blomst og lette krydrede noter. Den fremstår glat og blød, som med en let underspillet syre, understøtter de velintegrerede bobler.

Pris
140 kr/stk
130 kr/stk ved køb af 6 stk

Collio – Friuli

Gradis’cuitta

 

Serendipità Riserva Collio Ribolla Gialla 2015  UDSOLGT

Druer: 100% Ribolla Gialla

Serendipità er en orangevine, der er baseret på den grønne druesort Ribolla Gialla, som normalt bruges til hvidvin. I stedet for at nøjes med at gære mosten, gærer man ved orangevin hele den knuste drue med skal og kerner, som der gøres til rødvin. På den måde trækker ekstrakter fra drueskallerne ud i mosten.

Resultatet bliver en Orangevin – som nogen vil betegne som en hvidvin med mørkere farve, fyldigere smag og en god portion tannin. Serendipità har en hvidvins friske frugtsyre og milde aromaer, men mundfornemmelsen og smagsindtrykkene er anderledes og kan sende tankerne i retning af rødvin. Med disse elegante smagsnoter fra Ribolla Gialla og fermentering på saft og skaller er Gradis’cuitta’s valg af navn til orangevinen “Serendipità” også elegant, da “Serendipità”på italiensk kan oversættes med “Colpo di fortuna” eller på dansk “et lykketræf”!

Produktion: xxxx flasker

Serendipità er en elegant orangevin  med Ribolla’ s lette frugtsyre kombineret med de tydelige tanniner fra drueskallerne – og smagsmæssigt  sluttes der af  med en svag sherry-note. Bør ikke drikkes for kold, so den optimale drikketemperatur er 10-12°C
God til antipasta, fjerkræ, fisk og vegetarretter,

Pris
200 kr/stk
190 kr/stk ved køb af 6 stk